Home   /   Bilete-de-avion   /   Roma
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Roma – Eternul oras

             Este orasul in numele caruia neinfricatii romani au cucerit lumea, un loc splendid, invaluit de legende si mistere, intesat cu o multime de capodopere arhitecturale care reflecta o istorie bogata si glorioasa, mai veche de 2 mii de ani. Imperii puternice s-au ridicat si au decazut, insa Roma a mers mai departe, pastrandu-si caracterul aparte de-a lungul secolelor. Situata pe malul fluviului Tibru, capitala Italiei este o adevarata casa a culturii, arhitecturii si artei, un amestec unic de antic, medieval si modern. Este de asemenea, un centru semnificativ pentru tot ceea ce insemna tendinte in moda.

 

             Dintre toate civilizatiile antice ale Europei, Imperiul Roman a avut cea mai mare influenta asupra istoriei. Legendele spun ca Roma a fost fondata de gemenii Romulus si Remus in anul 753 i.e.n., insa istoricii moderni considera ca a luat fiinta in 625 i.e.n. Romanii se considerau descendenti din Troia, dar ceea ce se stie in mod cert este ca in secolul al VIII-lea i.e.n. un grup de oameni numiti "latini" s-au stabilit pe malul estic al Tibrului. Orasul a fost pe rand capitala Regatului Roman, a Republicii Romane si a Imperiului Roman, incepand cu anul 27 i.e.n. Roma s-a dezvoltat continuu economic si teritorial, fiind aproape 1000 de ani cel mai important oras al lumii occidentale. Declinul a inceput cu impartirea sa in doua. Roma a facut parte din Imperiul Bizantin pana in 751, iar din 756, dupa formarea Statelor Papale, a ramas capitala acestora pana in 1870 cand a fost anexata Regatului Italiei. In timpul Renasterii si a perioadei baroce, acest oras a inflorit ca centru cultural si artistic. Roma a fost declarata capitala Ialiei unificate in 1871.

 

             Acest oras al gladiatorilor, ridicat pe sapte coline, se dezvaluie ca un adevarat muzeu, purtandu-si turistii intr-o calatorei in timp si spatiu, aratandu-le cultura si frumoasa arhitectura lasata in urma de sute de generatii de romani. Constructiile antice sunt impresionante si in ciuda anilor care au trecut peste ele s-au pastrat surprinzator de bine. O plimbare pe stradutele inguste ale Romei este o lectie de istorie, dar si descoperirea unor legende care au fascinat secole la rand. Centrul istoric, protejat de patrimonial UNESCO, adaposteste multe marturii ale trecutului. Fara indoiala, Colosseumul, situat in Piazza del Colosseo, este unul dintre cele mai reprezentative comori ale Romei. Constructia sa a fost terminata in anul 80 si putea primi peste 55 de mii de spectatori. Aici aveau loc spectacole de comedie, prezentari de animale exotice si lupte pana la moarte intre animale salbatice si gladiatori sau intre gladiatori. O amintire mareata a Imperiului Roman, situata in centrul istoric, este Pantheonul. Aceasta minunata constructie dateaza de mai bine de 1800 de ani si impresioneaza prin grandoare si prin arhitectura deosebita. In apropiere se afla Piazza Navona, considerata cea mai frumoasa din oras. Este impodobita cu trei fantani superbe, iar aici veti gasi si o multime de cafenele elegante, cluburi si restaurante care o sa va ispiteasca cu mancarea italieneasca atat de plina de savoare. In cartierul Quirinale se afla faimoasa Fontana Di Trevi, a carui constructie a fost finalizata in 1762 si a fost ridicata in cinstea zeului marii – Neptun. Legendele spun ca daca arunci o moneda peste umar, cu spatele la fantana, te vei intoarce cu siguranta la Roma. Chiar in inima orasului se afla cel mai mic stat autonom, Vaticanul. Este centrul spiritual a credinciosilor romano-catolici din intreaga lume, un loc care atrage milioane de turisti anual. In Piata Sfantul Petru de aici se afla Basilica Sfantul Petru, a carui dom a fost creat de Michelangelo. In Muzeul Vaticanului veti avea ocazia sa admirati unele dintre cele mai valoroase colectii de arta din lume.

 

             Cum ajungi in Roma?

 

Roma este deservita de doua aeroporturi:

Aeroportul Roma Fiumicino ( Leonardo Da Vinci) se afla la 30 de km de centrul orasului. De aici puteti lua trenul, autobuzul sau taxiul;

Aeroportul Roma Ciampino se afla la 15 km de centrul orasului. De aici puteti lua autobuzul sau taxiul.

 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.