Home   /   Bilete-de-avion   /   Alger
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Alger – „Orașul alb”

............. Alger este al doilea oraș ca mărime din Africa și atrage prin simplitatea clădirilor albe și amestecul de influențe maure, otomane și franceze. Un loc al contrastelor, cu o istorie zbuciumată care și-a lăsat amprenta pe multe dintre clădirile și ruinele orașului. Situat în partea nordică a Algeriei, este capitala țării și, de asemenea, un important port la Marea Mediterană, fapt ce i-a permis să devină un centru comercial și cultural semnificativ, dezvoltându-se de la an la an.

 

              A fost colonizat prima dată de fenicieni și mai târziu de romani. În secolul al V-lea a fost cotropit de vandali, însă a renăscut sub dominație berberă. În secolul al XVI-lea a intrat sub dominație otomană, iar în 1830 a fost cucerit de francezi și transformat în cartierul general al imperiului lor colonial din Africa. În 1962 și-a câștigat independența.

 

 
             Partea modernă a orașului surprinde prin clădirile noi, hotelurile și restaurantele renumite pentru ospitalitatea cu care își primesc turiștii. În contrast, Casbah-ul, numit și „cetatea veche”, își păstrează farmecul vremurilor trecute prin ahitectura specifică cu străzi înguste și case micuțe și albe. Făcând parte din patrimoniul UNESCO din 1992, Casbah-ul are o mulțime de moschei și palate cu arhitectură otomană impresionantă care nu trebuie să lipsească din lista de atracții turistice. Grădina botanică, numită Jardin Da€™Essai du Hamma, este împăƒrtită în trei zone: grădinile franceze, grădinile engleze și grădina zoologicăƒ. Unul din cele mai faimoase monumente ale orașului este Catedrala Nôtre Dame da€™Afrique situată în districtul Z'€™will ghara. Un oraș al contrastelor, modern, dar plin de o istorie impresionantă, cu influențe otomane, dar și franceze, Alger este cu siguranță o destinație ideală pentru o vacanță exotică.

 

             Cum ajungi în Alger?

  Aeroportul Internațional The Houari Boumediene se află la aproximativ 16 km de oraș.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.