Home   /   Bilete-de-avion   /   Alicante
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Alicante – „Orașul luminilor”

             La malul Mării Mediterane, în sud-estul Spaniei, există o metropolă cu peste 200 de km de plaje curate și largi, apă de un albastru rar întâlnit, unde localnicii sunt calzi și primitori, iar noaptea vibrează de energie. În plus, acest loc este situat între munte și mare și are o încărcătură istorică impresionantă. Numele acestei metropole este Alicante.


 
             Acest oraș are o istorie îndelungă, existând încă de pe vremea fenicienilor și a vechilor greci cu care a intrat în contact. În timpul stăpânirii romane era deja o forță politică și economică. Având ieșire la mare, reprezintă o importantă zonă comercială. De aici exportau produse din pește și pietre prelucrate. În timpul dominație maure i s-a dat numele Alicante, cuvânt care în arabă însemnă „orașul luminilor”. De-a lungul anilor, acest port s-a dezvoltat puternic ajungând, în prezent, unul dintre cele mai vizitate locuri din Spania.

 

 

            Avantajat de această combinație naturală între mare și munte, Alicante are foarte multe de oferit vizitatorilor săi. Este recunoscut pentru festivalul "Las Hogueras De San Juan" care are loc la solstițiul de vară, iar competițiile de artificii sunt principala atracție. Deși acest loc și-a păstrat moștenirea istorică, are și o notă de modern având foarte multe magazine de unde vă puteți cumpăra suveniruri sau produsele sale renumite din piele. Pe lângă lenevitul la soare pe oricare din superbele plaje, puteți să vizitați și centrul istoric al orașului, numit "El Barrio" și să vă lăsați încântați de monumentele impresionante. Dacă doriți să faceți o scurtă plimbare pe jos, puteți merge la Castelul Santa Barbara, situat pe muntele Benacantil. Aici puteți ajunge și folosind un ascensor săpat în munte sau cu mașina. Priveliștea care vă așteaptă vă va încânta cu siguranță. Seara, înainte ca agitația de noapte să prindă contur, vă recomandăm o plimbare lejeră pe celebra promenadă Paseo de la Explanada. În acest loc istoric veți găsi restaurante și cafenele cu vedere la mare unde veți putea gusta din mâncărurile și băuturile tradiționale.


 
             Cum ajungi în Alicante?

 
  Aeroportul Alicante se află la 11 km de centrul orașului.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.