Home   /   Bilete-de-avion   /   Aman
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Amman - Peste 7000 de ani plini de istorie

            Deși este unul dintre cele mai vechi orașe din lume, acest loc surprinde prin modul unic de a se conecta la lumea modernă, păstrându-și identitatea istorică. Este unul dintre cele mai tolerante orașe din Orientul Mijlociu fiind locuit deopotrivă de creștini și musulmani. În ultimii 50 de ani, Amman a cunoscut o dezvoltare fulminantă și a devenit un important centru comercial și cultural în regiune.
 


             Referințele istorice privind Amman se regăsesc în Biblie unde este amintit ca Amon Rhabba. De-a lungul timpului, a fost cucerit de asirieni, perși și apoi de macedoneni când numele orașului a fost schimbat în Philadelphia după conducătorul Ptolemeu Philadelphus. Ulterior a fost cucerit de nabatei, iar la scurt timp a intrat sub dominație romană. În anul 636 a fost cucerit de arabi și orașul și-a reluat numele de Amman. IŽn 1921, Abdullah I a numit Ammanul capitala Transiordaniei și ulterior a Iordaniei. 

 

            Ammanul de astăzi este un oraș modern, liniștit și foarte curat care atrage anual o mulțime de turiști dornici să simtă farmecul acestei capitale care îmbină influențe islamice cu cele romane și bizantine. În  centrul vechi, numit al-Balad, vă va încânta arhitecutura caselor, iar un impătimit al cumpărăturilor își poate testa abilitățile de negociere  în souk-ul vechi. Zona centrală a orașului, numită și Jabal al-Qal`a (Colina Cetății), are la tot pasul monumente și ruine lăsate de trecerea timpului. Aici găsești Muzeul Arheologic, Moschea al-Husseini,  ruinele romane precum și Teatrul Roman care se află în inima orașului.  După ce i-ai cunoscut trecutul cu rădăcini vechi și te-ai lăsat impresionat de arhitectura modernă a cartierelor luxoase, îți recomandăm o privire de ansamblu spre labirintul de strƒăduțe din centrul orașului de pe una din cele șapte coline pe care, spune legenda, a fost ridicat orașul.

 


             Cum ajungi în Amman?

 
Poți opta pentru un zbor direct cu aterizare pe Aeroportul Internațional Queen Alia care se află la 30 km distanță de centru.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.