Home   /   Bilete-de-avion   /   Ancona
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Ancona – Orașul ridicat din mare

.............

           Așezat între cele două dealuri, Monte Conero și Monte Astagno, acest oraș-port pare să se ridice din Marea Adriatică. Ancona are o istorie foarte bogată și captivantă, mărturisindu-și trecutul  prin  vestigiile și monumentele încărcate de legende. Este capitala administrativă a Regiunii Marche și s-a dezvoltat treptat, atrăgând din ce în ce mai mulți turiști dornici să-i afle misterele și să se bucure de frumoasele plaje însorite de pe coasta Adriatică a Italiei.

 

           A fost întemeiat de coloniștii greci în secolul IV i. Hr. Mai târziu, în 115,  a devenit colonie romană și, sub împăratul Traian, s-au ridicat zidurile portului ale căror urme le puteți admira și astăzi. Încercată de destin de multe ori, Ancona a rezistat cu încăpăţânare, devenind  astăƒzi una dintre cele mai încântătoare așezări de pe coasta Adriaticii.

 

           Arcul de triumf numit „Arco di Traiano” a fost ridicat în 115 în cinstea împăratul Traian care a avut o contribuție majoră la dezvoltarea și consolidarea portului. Construit din marmură turcească, este unul dintre cele mai importante și prețuite obiective turistice. Urcând pe dealul Guasco, vă veți bucura de panorama zonei portuare și cu siguranță Catedrala San Ciriaco vă va încânta prin arhitectura care îmbină stilul roman cu cel gotic. Ridicată pe locul unde se află templul dedicat zeiței Venus, această catedrală păstrează în arhitectura sa zece coloane preluate din vechiul sanctuar roman. Impresionanta clădire Lazzaretto se întinde pe o suprafață de 20.000 mp și este vizitată anual de un număr mare de turiști. A fost ridicată în 1732 pentru a proteja orașul de bolile contagioase aduse de cei care călătoreau pe mare, insă acum găzduiește expoziții și galerii de artă. După o zi de vizitat monumente, trebuie să gustați unul dintre cele mai bune vinuri din Italia, precum Verdicchio, Lacrima di Morro d'€™Alba sau roșu de Cornero.


 
          Cum ajungi în Ancona?


 
Aeroportul Falconara, cunoscut și sub numele de Aeroportul Raffaello Sanzio (pictor și sculptor italian), este situat la 18 km de Ancona.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.