Home   /   Bilete-de-avion   /   Ankara
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Ankara – Un oraș istoric transformat în capitală exuberantă

 

            Un oraș revigorant în care farmecul oriental este nelipsit, clădiri istorice valoroase care nu se lasă umbrite de construcțiile moderne și îndrăznețe, străzi abrupte și șerpuite pline de magazine, hoteluri, restaurante și  universități prestigioase, aceasta este Ankara, capitala tânără și exuberantă a Turciei. Așezată pe două dealuri, în inima țării, această metropolă este înconjurată de câmpia deosebit de fertilă a Anatoliei și este un important centru comercial, industrial și cultural. Deși a primit statutul de capitală în secolul XX, este un oraș foarte vechi cu tradiții și obiceiuri deosebite. Ankara păstrează multe vestigii care amintesc de civilizațiile care au influențat istoria acestui loc precum hitiți, frigieni, eleni, romani, bizantini și otomani. Fascinează prin bogăția culturală, dar și prin spiritul tânăr în care veți descoperi „Turcia modernă”.

           

Zona a fost locuită încă din Epoca Bronzului. Cu aproape 2000 de ani i.e.n. aici se află o așezare locuită de hitiți numită Akuwash. În timpul dominației frigienilor s-a dezvoltat armonios și apare pentru prima oară meniționat ca orașul Ancyra. De-a lungul istoriei a fost condusă de civilizații diferite precum lidienii, perșii și celții. În jurul anului 300 i.e.n  grecii au preluat conducerea și au dezvoltat intens comerțul. Ei au redenumit orașul Ancora. În 189 toată regiunea a intrat sub dominația Imperiului Roman și a cunoscut o perioadă înfloritoare, iar în 395 a fost încorporat Bizanțului.  În secolele ce au urmat islamicii și creștinii s-au luptat pentru supremația acetui loc, însă în 1403 otomanii au câștigat definitiv. Datorită rolului pe care l-a jucat în timpul Războiului de eliberare al Truciei și a poziției geografice, Mustafa Ataturk a numit Ankara capitala țării în 1923.


 
            În trecut orașul era cunoscut mai ales pentru lâna de capră (lână de Angora), dar și pentru alte produse de excepție care contribuie și astăzi la renumele acestui loc. Ankara are multe de oferit celor care își doresc să cunoască o metropolă modernă, în plină expaniune dar care ține să-și păstreze identitatea istorică. Orașul este împărțit în două zone care contrastează plăcut, partea istorică și cea modernă. „Orasul vechi”, numit și Ulus, găzduiește o mulțime de construcții vechi, iar străduțele sale întortochiate îi conferă un aer medieval și plăcut locului. Puteți admira aici ruinele rămase din timpul civilizațiilor romane, bizantine și otomane. Fortăreața Kale, ridicată pe un deal în imediata apropiere, este una dintre cele mai importante atracții turistice care a rezistat încă din vremea hitiților. Templul lui Augustus și al Romei, cunoscut și ca Monumentum Ancyranum, este un alt exemplu de arhitectură antică frumoasă. A fost ridicat de galatieni în anul 10 și recondiționat de romani în secolul al ÎI-lea. După moartea lui Augustus, pereții interiori ai pronaosului au fost înscripționați cu un text funerar în latină: Faptele Divinului Augustus, iar unul dintre pereți cu traducerea în greacă. Lângă ruinele templului se află moscheea Hâci Bayram, cea mai mare din Ankara. A fost inaugurată în 1987 și este frumos decorată cu foițe din aur, marmură, vitralii și un candelabru din cristal. Mulți credincioși din întreaga țară vin în acest loc sacru pentru a se ruga. Detalii despre istoria îndelungată, tradițiile și valorile Turciei veți afla vizitând câteva muzee interesante precum Muzeul Etnografic sau Muzeul Civilizației Anatoliei, o comoară culturală care conține o colecție unică de artefacte din diferite perioade îndepărtate. Ankara se mândrește cu o mulțime de mărturii ale trecutului care fascinează cu siguranță, însă este și un oraș modern cu o viață de noapte bogată și centre comerciale recunoscute precum zonele Kavaklidere, Kizilay, Ulus sau bazarele tradiționale unde puteți merge la cumpărături.

 

 

 


 
             Cum ajungi în Ankara?

 
 Aeroportul Internațional Ankara EsenboŸga este situat la 28 km de centrul orașului. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul.
 
 

 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.