Home   /   Bilete-de-avion   /   Atena
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Atena – Orașul binecuvântat de zei

............. Fiecare oraș spune o istorie, însă povestea Atenei începe cu șapte mii de ani în urmă. Binecuvântat de zeița Atena, această metropolă străveche atrage un număr mare de turiști fascinați de trecutul său și dornici să vadă unele dintre cele mai impresionante monumente ale lumii. În acest  „leagăn al civilizației” au luat naștere teatrul, literatura, filozofia, principiile matematice, ștințele politice, democrația și celebrele Jocuri Olimpice. Apreciată pentru muzee, galerii de artă și monumentele ce au rezistat capriciilor istoriei, capitala Greciei se uită cu încredere în viitor.

 
             Atena a fost locuită din cele mai vechi timpuri. Prezența oamenilor în acest loc este atestată încă din Epoca Bronzului. A fost un centru important al civilizației miceniene. S-a dezvoltat continuu și în secolul al V-lea i.e.n. devenise deja cel mai important oraș al Greciei antice. În lunga sa istorie a cunoscut și perioade de declin, însă de fiecare dată a reușit să reînvie. În 1834 a fost aleasă capitala Greciei. Acum este o metropolă modernă care se mândrește cu trecutul păstrat încă viu în frumoasele vestigii antice.

 
             Situat pe dealul sacru, Acropole privește impunător spre cer. Aici s-a născut civilizația greacă antică. Nivelul de dezvoltare la care se ajunsese în secolul V i.e.n. se reflectă în arhitectura desăvârșită a templelor Parthenon, Erehtheion și Templul lui Nike. Din anul 1987, Acropole face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO. Cu o construcție care a intrigat și fascinat întotdeauna, templul Partenon a fost ridicat la inițiativa lui Pericle, între anii 447-432 i.e.n. și a fost dedicat zeiței Atena. De-a lungul istoriei a fost transformat în biserică creștină, moschee și depozit de muniție. În zilele noastre încântă turiștii cu frumusețea sa de neegalat. Deși centrul istoric al Atenei se bucură de multă atenție din partea turiștilor din toată lumea, această metropolă oferă și monumente bizantine din secolul al XIX-lea și renumitele muzee precum Muzeul Benaki, Muzeul Agora și Muzeul Național. Templul lui Zeus datează din sec V i.e.n. și este încă o mărturie a culturii grecești. Pentru a simți ritmul de viață atenian vă recomandăm o vizită la teatrul Herodes Atticus, unde se ține și Festivalul Atenei. Acest paradis turistic este de asemenea recunoscut pentru ospitalitatea grecilor, mâncarea tradițională extraordinară și viața de noapte vibrantă.

 

 

 

 


 
             Cum ajugi în Atena?

 
Aeroportul Internațional Eleftherios Venizelos se află la aproximativ 30 de km de centrul orașului Atena. De asemenea puteți călătorii cu trenul, autocarul, mașina sau feribotul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.