Home   /   Bilete-de-avion   /   Baku
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Baku – „Orașul bătut de vânt”

............. Pe malul Mării Caspice se află acest frumos oraș numit Baku. Denumirea sa are origine persană și se traduce „orașul bătut de vânt”. Această metropolă este cunoscută și sub numele de Baky sau Baki. Este capitala Azerbaidjan, o țară situată între Europa și Asia, care este recunoscută în primul rând pentru resursele naturale.

 

             Orașul are o istorie îndelungată ce datează de peste 2000 de ani. Primele referințe despre acest loc apar în 885 (centru al zoroastrianismului). În evul mediu, șahul Ahsitan al Shirvanului, pune bazele acestui oraș. După ce cutremurul din anul 1501 a distrus vechea capitală Shamakhy, Baku a devenit capitala țării. A fost invadat de mongoli pentru 200 de ani, recucerit de Shirvan-Shahs și în 1723 a intrat sub dominația imperiului rus. În 1991, Baku devine capitala Republicii Azerbaidjan.
 

             Orașul vechi (Icheri Sheher) este inclus în patrimoniul UNESCO, datorită valorii culturale. Este plin de vestigii și dovezi ale trecutului și își poartă turiștii pe frumoasele străduțe înguste care dau impresia de labirint. Pentru a vă bucura de o priveliște asupra întregului oraș, puteți urca în Turnul Fecioarei (Qiz Qalasi). Palatul șahilor din Shirvan a fost construit în secolul al XV-lea și încântă printr-o arhitectură impresionantă. În apropierea palatului mai puteți vizita o moschee și două mausolee. Baku este împărțit în trei zone: orașul vechi, orașul nou și orașul construit de fosta Uniune Sovietică. Baku este un oraș viu, cu oameni primitori, iar mâncarea tradițională trebuie neapărat degustată. A păstrat multe influențe orientale, insa si anii de dominație sovietică au lăsat urme în arhitectura multor clădiri. Orașul nou este ridicat în ultimul secol și este încărcat de clădiri moderne și fanteziste. Aici puteți admira Turnurile Flăcării, o contructie impunătoare. Baku este un oraș împânzit de muzee precum Muzeul de covoare Latif Karimov, Muzeul Național de costume Azeri și Muzeul de Istorie Taghiyey, vizitate anual de mulți turiști fascinați de această capitală.

 


 
             Cum ajungi în Baku?

 
Aeroportul Internațional Bakua€™s Heydar Aliyev se află la aproximativ 20 de km de oraș. De aici puteți lua metroul, autobuzul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.