Home   /   Bilete-de-avion   /   Bangkok
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Bangkok – Orașul templelor și a palatelor somptuoase

            Capitala Thailandei te absoarbe cu farmecul ei diferit, ritmul frenetic de viață și amestecul amețitor între dorința puternică de evoluție care a născut zgârie-nori, hoteluri, construcții moderne impresionante și păstrarea intactă a vechilor credințe, valori și tradiții. Bangkok are peste 400 de temple aurite, statui ale lui Buddha și palate antice încărcate de mituri și legende. Numit de localnici "Orașul Ingerilor”, s-a dezvoltat în numai 200 de ani de la câteva sate răspândite pe malurile râului Chai Phraya într-o imensă metropolă în care influențele thailandeze, chinezesti și europene se resimt pretutindeni - contribuind intens la redefinirea spectaculoasă a acestui loc exotic din sud-estul Asiei. Primele lucruri pe care le veți observa sunt: zâmbetul oamenilor de aici, forfota străzilor pline de comercianți și viața de noapte palpitantă. Este orașul discrepanțelor în care veți găsi liniștea dată de mănăstiri și grădini frumoase, dar și aglomerația specifică marilor metropole. Tradiția asiatică autentică se păstrează într-o lume aflată în plină expansiune și modernizare, iar delicioasa bucătărie thailandeză se va număra printre experiențele inedite de care veți avea parte. Viața culturală este intens animată de diferite festivaluri și evenimente anuale precum sărbătorirea Anului Nou Chinezesc (când au loc parade și focuri de artificii, iar străzile vibrează de energie) și Festivalul Songkram care marchează începutul Anului Nou Thailandez (cu celebrele bătăi cu apă despre care se spune că aduc noroc).

 
            Se spune că în 1767 un general thailandez s-a proclamat rege și și-a stabilit reședința pe malul râului Chao Phraya. Crezând că este reîncarnarea lu Budha (și făcând abuz de putere) a stârnit revolta ofițerilor săi, fiind înlăturat de la conducere. Ofițerul Chakri a preluat puterea, sub numele Rama I, și a format dinastia Chakri care există și în zilele noastre. El a mutat reședința regală pe celălalt mal al râului considerând că vechiul loc are o încărcătură negativă. Astfel s-a fondat aici micul sat Bangkok. În 1783 a fost ridicat Palatul Încoronării, un monument foarte prețios, iar orașul a primit numele de Krung Thep - Orașul Îngerilor. De-a lungul istoriei, Bangkok a cunoscut și perioade tulburi însă s-a dezvoltat continuu economic, teritorial și comercial, ajungând o capitală strălucitoare. Orașul are bulevarde imense, zgârie nori și trenuri suspendate care denotă evoluția impresionantă.

 

            Nenumăratele comori ale acestui oraș au atras din ce în ce mai mulți turiști, orașul devenind unul dintre cele mai râvnite metropole din lume. Bangkok are foarte multe de oferit, însă la prima vedere aglomerația permanentă și imensa bogăție culturală pot părea copleșitoare pentru că aproape fiecare construcție, veche sau nouă, îți va acapara atenția. La tot pasul veți găsi monumente închinate dinastiei Chakri, care a contribuit masiv la dezvoltarea accelerată a orașului. Fumusețea orientului o veți descoperi în Cartierul Chinezesc, ale cărui străduțe sunt pline de restaurante și magazine, unde veți găsi de la suveniruri și haine până la bijuterii și antichități de valoare. În apropiere, pe malul râului, se află Palatul Regal, simbolul orașului și centrul spiritual al țării. Este reședința oficială a regelui Thailandei și a fost ridicat în 1782. Curtea sa găzduiește câteva clădiri impresionante precum Templul de smarald a lui Budha - Wat Phra Kaeo - care datează din secolul al XIV-lea. În spatele acestuia se află un alt templu încântător numit Wat Pho, cel mai mare templu din Bangkok, care adăpostește o colecție valoroasă de sculpturi, lucrări de arheologie și astronomie și numeroase inscripții. Este celebru datorită imensei statui a lui Budha Culcat și recunoscut încă din trecut ca locul magic în care crendicioșii vin să se vindece și să-și găsească liniștea sufletească. Aici se află și Colegiul de Medicină Tradițională și o superbă grădină în care vă puteți relaxa. De pe podulețul Chang Wang Luang puteți închiria o bărcuță să mergeți pe răul Chao Phraya până la templul Wat Arun -  Templul Zorilor de Zi. Renumit pentru frumusețea arhitecturală, cu cele cinci turnuri ale sale dintre care patru reprezintă cele 33 de raiuri de pe pământ. Este decorat cu porțelan chinezesc de cea mai bună calitate, iar de aici vă puteți bucura de o priveliște încântătoare asupra întregului oraș. Una dintre atracțiile neobișnuite ale Bangkokului este Ferma de șerpi - Red Cross Snake Farm - unde veți avea parte de o experiență incitantă în preajma multor șerpi veninoși. Puteți afla multe informații utile despre aceste reptile, atât de venerate în diferite culturi. Piețele plutitoare sunt percepute mai mult ca un spectacol pe apă oferind un mod neobișnuit de a cumpăra bucate tradiționale proaspăt gătite, fructe exotice și legume proaspete din bărcuțele care plutesc pe râu.

 


 
            Cum ajungi în Bangkok?

Bangkok este deservit de două aeroporturi: DonMuang și Suvarnabhumi. Ultimul este cel mai mare și este situat la 30 de km de centrul orașului. De aici poți lua autobuzul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.