Home   /   Bilete-de-avion   /   Barcelona
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Barcelona – Un oraș cu totul diferit

 

.............Acest oraș cosmopolit este moștenirea lui Antonio Gaudí, iar întâlnirea cu arhitectura sa este copleșitoare. Imaginația acestui geniu și-a pus amprenta pe multe dintre clădirile acestei metropole, insă aici mai puteți admira de asemenea, monumente în stil roman, gotic și internațional. Capitala Cataloniei, Barcelona, este al doilea oraș ca mărime din Spania și este recunosut ca fiind orașul care nu doarme. Această metropolă se află pe coasta Peninsulei Iberice, la malul Mediteranei și are marele avantaj de a avea ieșire la mare și vedere la munte. Arhitectura sa impresionantă, muzeele și galeriile de artă fac din acest oraș magic o destinație ideală pentru vacanțe. Barcelona reușește să împletească istoria cu viața modernă oferind de asemenea, teatre, restaurante, baruri, cafenele. Plaja Barceloneta a fost construită cu prilejul Jocurilor Olimpice din anul 1992 și se spune că este una dintre cele mai bune plaje urbane din lume.

 

 
             Istoria Barcelonei este legată de 2 legende care și în zilele noastre sunt controversate. Prima susține că Hercule a fondat orașul cu 400 de ani înainte de a se pune bazele Romei. Cea de-a doua spune că Barcelona a fost construitムde către Hamilcar Barca în secolul al II-lea î.e.n, tatăƒl celebrului general cartaginez Hannibal. Romanii au pus bazele unui cadastru în apropierea locului în care se află primăria de astăzi. Urmele zidurilor romane încă sunt vizibile. Cetatea a fost pe rând sub dominația vizigoților, romanilor și a maurilor. Această frumoasă capitală a cunoscut și momente de răscruce de-a lungul istoriei, însă a reușit să le depășească și începând cu secolul al XX-lea a început să-și reconsolideze statutul de centru politic și cultural. Barcelona de astăzi este un oraș magic, plin de culoare și vizitat de milioane de turiști care apreciază avangarda arhitecturală.

 


               Acest loc are acel „ceva” ce-l deosebește de celelate capitale Europene. Este de asemenea, orașul artiștilor Miro, Dali și Picasso însă prezența lui Gaudí este resimțită în majoritatea contrucțiilor pe care le-a lăsat moștenire precum Casa Mila La Pedrera, Casa Vicens sau Palatul Güell. Sagrada Familia este simbolul Barcelonei și a lui Gaudí­ care și-a dedicat o mare parte din viață construirii acestui proiect. O plimbare pe La Rambla este cea mai bună modalitate de a simți farmecul Barcelonei. Este probabil cea mai vizitată zonă, în principal datorită multelor magazine de unde vă puteți cumpără aproape orice. Cartierul Gotic, cel mai vechi cartier din oraș, are o mulțime de atracții turistice. Barcelona are cinci capodopere ce fac parte din Patrimoniul UNESCO: Spitalul de la Santa Creu i Sant Pau, Parcul Guell, Palatul Güell, Casa Mila La Pedrera și Palau de la Musica Catalana. Muzeul lui Picasso este un magnet pentru turiștii dornici să admire o mulțime de lucrări ale marelui pictor. Nu poți trece prin  Barcelona fără să vizitezi Stadionul echipei FC Barcelona, Camp Nou, cel mai mare stadion privat din lume.

 

 

 
             Cum ajungi în Barcelona?
 
 Aeroportul internațional El Prat este situat la 12 km sud-vest de centrul orașului.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.