Home   /   Bilete-de-avion   /   Bari
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Bari – „Orașul Sfântului Nicolae”

............. Pe coasta Mării Adriatice se află capitala regiunii Puglia din Italia, orașul-port Bari. Cu o încărcătură istorică impresionantă, orașul are multe de oferit turiștilor, ferindu-i în același timp de aglomerația specifică unei capitale. Este un loc magic, ce își arată istoria în vestigii păstrate cu mândrie. Este un important centru economic și este recunoscut ca fiind poarta spre alte destinații precum Grecia, Albania sau Muntenegru.

 
             Acest oraș istoric era în secolul al III-lea i.e.n. un port înfloritor sub dominație romană, cunoscut sub numele de Barium. Dezvoltarea sa puternică se datora poziției strategice între linia de coastă și Via Traiana, precum și faptului că era un important centru pescăresc. Ulterior, Bari a fost cotropit și condus de bizantini și pentru o perioadă scurtă de arabi. În 1071 a fost cucerit de renumitul conducător normand Robert Guiscard și transformat în centru de unde s-a lansat prima cruciadă pentru a cuceri Ierusalimul. În 1558 a ieșit de sub stăpânirea familiei Sforza și s-a integrat în Regatul de Napoli, iar în 1860 a devenit parte a regatului italian. În secolul al XX-lea a cunoscut o dezvoltare industrială puternică și și-a consolidat statutul de centru comercial.

 
             În partea veche a orașului, numit Bari Vecchia, puteți admira monumente și catedrale pe străduțele care încă și-au păstrat un aspect medieval. Basilica Sfântului Nicolae atrage turiștii prin arhitectura deosebită în stil roman. De asemenea, în centrul vechi puteți vizita Palazzo del Catapano și Biserica Sfântului Grigorie. Vă recomandăm o plimbare pe zidurile cetății de unde puteți privi portul. Castello Normanno Svevo a trecut prin multe schimbări până să ajungă la forma pe care o putem vedea astăzi.  Este o construcție magnifică ce își are originea în 1131. Partea sudică a orașului, numită Murattiano, are o construcție modernă și este vizitată de turiști mai ales pentru cumpărături. Bari oferă o gamă variată de atracții turiștilor săi. Plaja Pane e Pomodoro este de o frumusețe impresionantă și este foarte aproape de centrul orașului. Vă recomandăm să gustați din delicioasele preparate tradiționale din pește și fructe de mare.

 


 
             Cum ajungi în Bari?

 
 Aeroportul internațional Karol Wojtys‚a este situat la 8 km de centrul orașului. De asemenea, puteți ajunge în acest port cu trenul, mașina sau feribotul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.