Home   /   Bilete-de-avion   /   Beijing
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Beijing – Între legendă și istorie

............. Beijingul se mândrește cu statutul de capitală încă din secolul al XV-lea, fiind reședința împăraților chinezi din trei dinastii. De-a lungul timpului și-a schimbat numele de mai multe ori, insă din 421, în timpul împăratului Yongle, poartă numele de Beijing. Situat în N-E Chinei este centrul economic și cultural  al țării, iar trecutul său este o îmbinare fascinantă între mit și istorie. Această metropolă oferă nenumerate locații pline de monumente istorice alături de zgârie norii secolului XXI și clădiri moderne cu arhitectură ambițioasă care reflectă dezvoltarea economică fulminantă pe care a cunoscut-o China. Fiind unul dintre "cele patru mari capitale antice ale Chinei", este o destinație deosebită ce oferă turiștilor o experiență de neuitat.

 
             Beijing are o istorie bogată care datează încă de acum 3000 de ani, iar referirile la nașterea acestei metropole sunt o îmbinare între mit și istorie. Legenda spune că în secolul XXVI i.e.n, Împăratul Galben (Huang Di) l-a învins pe împăratul Yan în bătălia epică de la Banguan și a unificat triburile care erau localizate pe Râul Galben și astfel a pus bazele națiunii chineze. În istoria scrisă, primele referiri sunt din secolul al XI-lea i.e.n., când Beijing, numit pe atunci Ji, a devenit capitala provinciei Ji. Începând cu anul 221 când împăratul Qin Shi Huang a unificat țara, Beijingul a devenit un punct strategic în China. În 1115, odată cu dinastia Jin, acest oraș a devenit capitală și a fost numit Zhongdu. În 1276 a devenit capitala dinastiei Yuan, dar numele actual provine din timpul dinastie Ming când orașul a fost reconstruit, iar Orașul Interzis a devenit palat imperial.

 

             Beijing este mărturia unei civilizații milenare care a lăsat moștenire un vast patrimoniu cultural. Unul din cele mai cunoscute locuri din oraș este Piața Tiananmen unde puteți vizita Mausoleul lui Mao Zendung și Muzeul Național Chinez. De asemenea, aceasta este și poarta spre cea mai mare destinație turistică, Orașul Interzis, un complex de palate și temple păstrate intact de unde au domnit împărații chinezi din dinastiile Ming și Qing timp de aproape 500 de ani. Construcțiile impresionează prin arhitectura chinezească desăvârșită ce respectă principiile feng shui. Un alt complex imperial impresionant este Palatul de Vară, unde împărații veneau pentru a se relaxa. În zona veche a orașului, în mijlocul unui parc de aproximativ 300 de hectare se află Templul Cerului ce încântă printr-o  arhitectură unică. O vizită în Beijing nu este completă fără a urca pe Zidul Chinezesc. Construcția lui a început în 214 i.e.n. în timpul domniei împăratul Qin Shihuang cu scopul de a se apăra de cotropitori. Sunt trei porțiuni deschise publicului, respectiv Badaling, Mutianyu și Jingsaling, însă prima este cea mai accesibilă fiind aproape de oraș. Această metropolă oferă turiștilor peste 100 de muzee, zone destinate cumpărăturilor precum strada Wangfujing. De asemenea, puteți vizita și cea mai mare grădină zoologică din țară unde puteți admira urșii panda.
 

             Cum ajungi în Beijing?

 
 Aeroportul Internațional Beijing se află la aproximativ 26 km de centrul orașului. De aici poți lua autobuzul special, care te lasă chiar în centrul orașului, sau un taxi, din stația localizată în fața aeroportului.

 

 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.