Home   /   Bilete-de-avion   /   Belgrad
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Belgrad – Orașul reinventat

............. Fiecare apus de soare pe Dunăre este spectaculos, însuflețind atât localnicii cât și turiștii cu un sentiment de speranță și frumusețe. Belgrad, capitala Serbiei, este un oraș viu, cu oameni veseli, ce atrage nu doar prin monumentele fabuloase și priveliștea unică, ci și prin „tinerețea” veșnică, cafenelele, restaurantele, pub-urile și pofta de viață molipsitoare a localnicilor. Situat în nordul Serbiei, la vărsarea râului Sava în Dunăre, aceast oraș este unul dintre cele mai vechi din Europa. Potrivit „vârstei” sale are o istorie pe măsură, ce de multe ori a fost crudă și a lăsat răni, însă au fost cicatrizate de sufletul ambițios al acestei metropole.

 
             Aici este locul în care a luat naștere cea mare cultură preistorică din Europa, cultura vincă. Dovadă stau așezările descoperite, ce datează încă din secolul V i.e.n. A fost construit de celți și ocupat de romani ce i-au dat numele Singidunum. Se pot admira și în zilele noastre vestigiile din acele vremuri la Fortăreața Kalemegdan. Ulterior a fost asediat de bizantini, franci, bulgari, unguri și apoi a fost invadat de otomani în 1521. Belgrad își câștigă independența și devine capitala Serbiei în 1878. După Primul Război Mondial devine capitala Iugoslaviei, apoi a Serbiei și Muntenegru și în 2006 din nou a Serbiei. De-a lungul istoriei a fost martor a 115 de conflicte internaționale și a fost dărâmat de peste 40 de ori însă a reușit să se ridice de fiecare dată devenind, în prezent, o metropolă frumoasă cu o arhitectură variată.

 

             Amplasat pe colinele ce străjuiesc Dunărea și râul Sava, Belgrad și-a păstrat cu mândrie moștenirea trecutului. Zonele și monumentele istorice sunt bine conservate și pot fi admirate la tot pasul. Cartierul vechi, numit Skadarlia, se află lângă Teatrul Național și găzduiește sute de clădiri cu arhitectură remarcabilă. Aici puteți servi un ceai sau puteți gusta din mâncarea tradițională. Continuați descoperirea orașului mergând  pe celebrul bulevard "Prințul Mihail", loc destinat cumpărăturilor, cafenelelor și plimbărilor. La capătul acestui bulevard se află parcul Kalemegdan unde  puteți vizita grădina zoologică, muzee precum Muzeul Militar și alte monumente. Aici se află și faimoasa Fortăreață a Belgradului, cea mai importantă atracție turistică a capitalei. De aici puteți avea cea mai frumoasă priveliște asupra contopirii celor două ape și asupra orașului. Construirea ei se întinde în perioada dintre secolele I și al€“ XVIII-lea. Această cetate medievală are o arhitectură impunătoare ce îmbină influențe romane, bizantine, otomane și sârbe. Vizitați și Muzeul Nicola Tesla, geniul recunoscut în toată lumea. Belgrad are o mulțime de monumente și locuri istorice de oferit turiștilor precum Catedrala Sfântul Sava, Mormântul Mareșalului Tito și Biserica Soborului. Această capitală este recunoscută și pentru distracție.

 

 
             Cum ajungi în Belgrad?

 
 Aeroportul Internațional Nikola Tesla se află la 12 km de centrul orașului.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.