Home   /   Bilete-de-avion   /   Berlin
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Berlin - Orașul creativității fără limite

            Berlinul este unul dintre cele mai vibrante și exuberante orașe din lume, un oraș parfumat cu istorie și dramatism aduse până în prezent fiind casă a creativității fără limite. Berlinul te cheamă, oriunde ai fi, să îi afli misterele și doleanțele, deopotrivă, să îi descoperi autenticitatea și boemele clădiri, să atingi zidul Berlinului și să te simți un adevărat berlinez pentru câteva zile, așa cum Kennedy declară în discursul său din 1963:" Ich bin ein Berliner!". Capitala Germaniei este un oraș alternativ, în foarte multe privințe. Ziua îți poate arăta o fațadă cuminte, bine delimitată, organizată și rafinată, iar noaptea se transformă la 180 de grade, căutând să-ți ofere experiențe unice și perspective noi asupra lumii în care exiști, acompaniate de o doză bună de imaginație și creativitate pictată pe ziduri. Este o destinație îndrăgită de mulți tineri nonconformiști și de artiști neconvenționali, în ciuda aparenței imagini de oraș sobru și calculat. Berlin este unul dintre cele mai complexe și mai creative metropole din Europa, un centru semnificativ al continentului. Este cel mai mare oraș din Germania motiv pentru care se împarte în mai multe cartiere unice în felul lor. La momentul actual, există douăsprezece astfel de districte.

 

            Istoria așezării este una multiculturală, împărțită între triburile burgunde, slavice, germanice. În secolul 13, existau două orașe, situate de o parte și de alta a râului Spree: Berlinul și Colln, care s-au reunit când populația a început să crească. Astfel, sub numele de Berlin, așezarea a devenit centru al agriculturii și comerțului, până în secolul 17, când a avut loc războiul de 30 de ani care a decimat numărul de locuitori. În timp, a devenit capitala Prusiei și a ademenit orașele autonome din jur, mărindu-și puterea. În 1871, devine capitala Reichului german și un oraș de peste 1 milion de locuitori datorită succesului industrial scontat. După Primul Război Mondial, se formează Berlinul așa cum îl știm astăzi și capitala celui de-al Treilea Reich, casa lui Hitler. Al Doilea Război provoacă distrugeri în masă, prin urmare multe clădiri existente astăzi sunt recondiționate. Celebrul Zid al Berlinului apare în 1949, prin divizarea Vestului de Est. Odată cu căderea comunismului, cade și Zidul în 1989, iar Germania de Vest se unește cu cea de Est.
 

             Berlinul a devenit cămin al artei, designului, muzicii electronice și al modei și oferă de asemenea, o mulțime de atracții turistice precum muzee, galerii de artă, Zidul Berlinului, biserici remarcabile, turnuri de observație, Palatul Parlamentului, Memorialul Holocaustului sau pereți aduși la viață de arta graffiti. Poarta Brandenburg este unul dintre cele mai cunoscute puncte turistice din Berlin și imaginea cu care e asociat cel mai adesea orașul. De-a lungul a peste 300 de ani, a avut numeroase roluri: de la simbol al păcii, al războiului, al victoriei, până la monument al terorii sau iarăși, al luptelor. Din 1989, reprezintă reunirea țării. Se pare că aici s-au rostit cuvintele celebre de Ronald Reagan: „Domnule Gorbachev, deschideți această poartă. Domnule Gorbachev, puneți la pământ zidul acesta”. Acest obiectiv turistic este mult mai frumos în timpul nopții, când este superb iluminat. Reichstag sau Parlamentul german este situat în spatele porților Brandenburg. Parlamentul Germaniei permite vizite și chiar urmărirea activității parlamentare din domul transparent de deasupra. Deși clădirea a suferit multe daune în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost restaurat în 1990 cu acea cupolă de sticlă. Dacă din exterior, arată ca o clădire normală, în interiorul Băncii DZ veți observa un impresionant design al unei opere de artă aparținând lui Frank Gehry, din sticlă și metal. Dincolo de ea, există apartamente private și clădiri de birouri. Este un exponat arhitectural neconvențional, greu de descris prin cuvinte. Berlinul are peste 200 de muzee, în mare parte istorice și dedicate antichității. În Muzeul de Istorie Naturală, vei găsi cel mai mare schelet de dinozaur din lume. De asemenea, și Muzeul Evreiesc este de vizitat fiind€“ o clădire impresionantă. Dacă prinzi unul din cele două momente din an când muzeele sunt deschise noaptea fără taxa de intrare, atunci ai și mai multe de văzut. Muzeul Holocaustului este spațiul închinat evreilor uciși, cu 2700 de pietre funerare, construite în 1999. Nu există nume inscripționate pe ele, pentru că ar fi creat o atmosferă de cimitir și nu acesta a fost scopul urmărit. Sub acest memorial, se află un muzeu care reflectă pietrele de deasupra. Sub fiecare, există o scrisoare, o amintire sau o formă de corespondență între membrii familiilor separate din cauza Holocaustului. Desigur, emoțiile încă transpar din unele scrisori. Muzeul are intrare gratuită și are doar patru camere, fiind ușor de vizitat. Pe lângă acestea, poți vizita și Grădina Zoologică - una dintre cele mai mari din Germania, Punctul Charlie este€“ locul de intersecție între Berlinul de Est și Berlinul de Vest, de asemenea, un muzeu al artefactelor din vremea Războiului Rece. Oriunde ai întoarce privirea în Berlin, vei găsi câte o nouă definiție a sa.

 
               Cum ajungi în Berlin?

 
Berlinul este deservit de două aeroporturi: Tegel în nord-vest și Schönefeld în sud. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul până în centrul orașului.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.