Home   /   Bilete-de-avion   /   Berna
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Berna – Orașul medieval

.............Acest oraș magic se distinge de alte capitale europene prin aspectul medieval foarte bine păstrat și îmbinat pe alocuri cu o notă de modern. Capitala Elveției, Berna, este protejată de doi munți, Gurten și Bantiger, și este traversata de râul Aare. Legenda spune că ducele Berchthold V de Zähringen a ales numele orașului după ce a vânat un urs în pădurile din această zonă. Este un loc deosebit ce poate fi cunoscut cel mai ușor mergând agale pe străduțele pietruite și admirând la fiecare pas clădirile în stil vechi, neatinse de secolele care au trecut peste ele.


 
             La sfârșitul secolului al XII-lea (1191) , Berchthold al V-lea a întemeiat acest oraș într-un loc protejat în mod natural de munți și râu. Acest lucru i-a permis să se dezvolte continuu. În 1218, după moartea fondatorului său, a fost numit oraș imperial liber. Berna semnează un tratat cu o tânără confedererație elvețiană și s-a demonstrat a fi un membru foarte puternic. Începe să se extindă spre nord și sud, cucerind multe teritorii printre care și Aargau în 1415 și Vaud în 1536. Este cucerit de francezi în 1798. Aceștia își retrag trupele în 1802. Berna, cum o știm astăzi, a devenit capitala Elveției în 1848.

 

             Cea mai vizitată zonă a Bernei este cu siguranță orașul vechi care își trece vizitatorii printr-o „poartă magică”, purtându-i într-o eră medievală fermecătoare. Acest loc face parte din patrimoniul UNESCO. Multe dintre clădiri datează din secolul al XV-lea. Orașul vechi se întinde pe aproximativ 6 km de străduțe încărcate cu istorie. Fântâni, arcade uimitoare, monumete de o arhitectură desăvârșită se împletesc frumos cu magazine, restaurante și cafenele moderne de bun gust. Aici se pot vizita majoritatea obiectivelor turistice. Ceasurile elvețiene sunt recunoscute pe plan internațional pentru calitatea lor, iar turnul cu ceas, Zytglogge, nu face excepție. Cu o arhitectură impresionantă în care predomină stilul baroc, acesta a mers fără oprire din 1530. Catedrala Münster, construită în secolul al XV-lea, are o arhitectură gotică deosebită și oferă turiștilor o priveliște încântătoare din turnul său - considerat cel mai înalt din Elveția. Această capitală nu duce lipsă de muzee ce încântă turiștii, precum Muzeul de Istorie din Berna, Muzeul de Arte Frumoase (Kunstmuseum) și Muzeul Alpin Elvețian. Unul dintre muzeele cele mai vizitate este apartamentul în care Einstein a locuit o perioadă din viața sa. Acesta reprezintă o atracție turistică pentru cei doritori să-l cunoască mai de aproape pe savantul care în 1905 elabora teoria relativității. Și pentru că ursul este simbolul Bernei, vă recomandăm o vizită la Parcul Tierpark Dälhölzli, unde veți putea admira câteva exemplare superbe.

 

 

 

 

 

 


 
             Cum ajungi în Berna?
 
 La câțiva km de oraș se află Aeroportul Internațional Bernă. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.