Home   /   Bilete-de-avion   /   Bilbao
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Bilbao – Comoara din Țara Bascilor

............. Muzeul Guggenheim este cel care a îndreptat atenția turiștilor asupra acestui superb oraș spaniol, însă Bilbao deține foarte multe alte resurse prin care atrage iubitorii de arhitectură și de călătorii. Capitala regiunii Vizcaya din Țara Bascilor este înzestrată cu o frumusețe naturală oferită de Munții Pirinei, râul Nervion și Golful Biscaya. Efortul de reînnoire a metropolei l-a transformat într-un oraș modern care își păstrează tradițiile și încărcătura istorică ce se reflectă în monumente, catedrale și vestigii conservate cu grijă.

 

             Fondat de Diego Lopez V de Haro în secolul al XIV-lea, acest oraș s-a dezvoltat rapid devenind un important centru comercial datorită exportului de fier și prelucrarea uleiului din grăsimea balenelor. La începutul secolului XX intră într-o perioada de industrializare, care aduce cu sine o creștere a populației și anexarea regiunilor din apropiere. Astăzi, Bilbao sau Bilbo cum o numesc locuitorii basci, este o destinație uimitoare.

 
             Râul Nervion împarte orașul în două regiuni: Centrul Vechi (Casco Viejo) ce datează din secolul al  XV-lea și Orașul Nou (Ensanche), legate între ele prin 5 poduri. Unul dintre ele, Podul Zubizuri,  a fost creat de Santiago Calatrava și are o arhitectură absolut impresionantă. Centrul vechi este un labirint de străzi superbe ce păstrează arhitectura medievală și unde poți găsi baruri drăguțe, terase, buticuri cochete și restaurante. Acesta este construit în jurul a șapte străzi celebre (Siete Calles): Somera, Artecalle, Tenderia, Belosticalle, Carniceria Vieja, Barrencalle și Barrencalle Barena. Aici puteți vizita Biserica San Nicolas, construită în stilul baroc în 1743 și celebra Catedrală Santiago care are o arhitectură frumoasă în stil gotic. Centrul vechi mai are o mulțime de atracții turistice precum Plaza Nueva, Plaza del Arenal și piața de flori . În Bilboa veți găsi o mulțime de muzee ce atrag turiștii din întreaga lume, precum Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul Basc, Muzeul Maritim și nu în ultimul rând, celebrul Muzeu Guggenheim.  Proiectat de Frank Gehry, acest muzeu  a fost inaugurat în 1997 și a devenit simbolul orașului, arhitectura sa avangardistă este menită să cucerească turiștii de la prima vedere. O vacanță în Bilbao înseamnă descoperirea unui loc magic ce vă oferă un pic din comorile sale, unde mâncarea tradițională bască recunoscută internațional, încântă prin savoarea ei.

 

 

 


 
             Cum ajungi în Bilbao?

 
 De la Aeroportul Bilbao puteți ajunge cu autobuzul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.