Home   /   Bilete-de-avion   /   Bodrum
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Bodrum – ,,Saint-Tropezul turcesc"

............. Situat în sudul peninsulei cu același nume, unde Marea Egee se întâlnește cu Marea Mediterană, se află acest superb port ce își atrage turiștii prin plajele spectaculoase, nopți de distracție, croaziere, amestec de cultura orientală și occidentală, dar mai ales prin bogăția monumentelor sale istorice. În antichitate acest port se numea Halikarnassos, și este faimos în întrega lume pentru că este orașul natal a lui Herodot și pentru „una din cele șapte minuni ale lumii”, Mausoleul din Halicarnas.

 
             Cu o istorie de peste 5000 de ani, Bodrum a păstrat influențe din mai multe civilizații precum romană, bizantină și otomană. A fost întemeiat în sec al IV-lea i.e.n.. Alexandru cel Mare a cucerit orașul în 334 i.e.n. și l-a transformat în a două capitală a regatului grecesc Karia. De atunci datează și uimitorul Mausoleu al regelui Mausol. În urma unui cutremur din evul mediu, construcția a fost dărâmată, iar pietrele rămase au fost folosite pentru ridicarea fortăreței Sfântul Petru. A intrat sub conducere otomană din 1522, și ulterior a primit numele de Bodrum. Acest oraș pescăresc a început să se dezvolte puternic mai ales datorită faimei pe care scriitorul Halikarnas Balikcisi i-a adus-o.

 

 
             Bodrum se află în apropierea insulei grecești Kos și are o arhitectură în care predomină stilul mediteranean, case albe cu ferestre vopsite albastru și străduțe înguste și cochete. În acest oraș aveți la dispoziție o sumedenie de atracții turistice. Vă puteți bucura de frumoasele plaje, terasele de calcar de la Pamukkale, piscina Cleopatrei, plimbări cu iahtul, celebrul parc acvatic Dedeman și de asemenea, aveți posibilitatea să-i aflați trecutul bogat vizitând vestigiile lăsate de trecerea timpului. Urmele Mausoleului din Halicarnas se află în partea de nord a orașului și au fost restaurate astfel încât să poată lăsa turiștii să-și facă o imagine despre cum arată această superbă construcție ce datează din secolul 11 i.e.n. Castelul Bodrum (Sf. Petru) a fost ridicat în perioada dintre anii 1402-1437 de către cavalerii Sf. Ioan. Această construcție medievală a rămas aproape intactă iar acum funcționează ca muzeu. Și dacă vreți să pășiți pe locul prin care a trecut Alexandru cel Mare și armata sa, trebuie să vizitați Poarta Myndos. Aceasta este singura care a rezistat din zidurile orașului vechi, numit Halikarnassos.

 


 
             Cum ajungi în Bodrum?

 
 Aeroportul se află la 35 km distanță de oraș. Mai există două aeroporturi la trei ore distanță, Dalaman și Izmir.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.