Home   /   Bilete-de-avion   /   Bologna
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Bologna – „Orașul roșu”

............. Așezată în nordul Italiei, această cetate primește o mulțime de turiști care doresc să vadă cea mai veche universitate din Europa și să cunoască istoria bogată reflectată în clădirile, turnurile, arcadele și străduțele centrului vechi care au reușit să sfideze trecerea timpului. Acest oraș cu aspect medieval este o destinație perfectă pentru cei care doresc să viziteze un loc uimitor care găzduiește o mulțime de muzee, galerii de artă, festivaluri, fiind de asemenea recunoscută pentru gastronomia locală. Bologna este numită și „orașul roșu” datorită aspectului de teracotă al clădirilor.

 

             Referințe despre originile orașului datează din Epoca de Bronz. Populația etruscă s-a răspândit aici în secolul al VI-lea i.e.n. până în momentul în care a fost invadată de gali. Imperiul roman a format aici o colonie în 189 i.e.n pe care a numit-o Bononia. De-a lungul istoriei a fost sub dominația diferitelor imperii, însă momentul care avea să-i schimbe cu totul destinul a fost în 1088 când a fost ridicată aici cea mai veche universitate din Europa. Aceasta a adus cu sine faima care a transformat cetatea într-un oraș important din Italia.

 
             Bologna este o destinație potrivită pentru turiștii care caută o vacanță plină de cultură, muzică și divertisment. Este un oraș curat, primitor și cu aspect medieval  încântător. În centrul vechi, numit Piazza Maggiore, sunt o mulțime de obiective turistice din diferite secole precum Palatul Podesta  (secolul XIII-lea), Fântâna lui Neptun (XVI-lea) și Palatul Regelui Enzo, o clădire impunătoare, care în Evul Mediu era închisoarea orașului. Tot aici puteți vizita superba Biserică San Petronio, ridicată în 1390, unde puteți admira cadranul solar al lui Cassini. Acesta uimește cu precizia sa și în zilele noastre. Complexul Bisericilor Santo Stefano oferă o experiență unică vizitatorilor. Aici veți găsi o măƒnăƒstire benedictinăƒ, o bisericムbizantinムși una romanicăƒ. Cele Două Turnuri (le Due Torri) construite în Evul Mediu, Turnul Asinelli și Turnul Garisenda, se află în Plazza de Porta Ravegnana și sunt simbolul acestui oraș. O vacanță în acestă cetate trebuie să cuprindă și o vizită la faimoasa universitate care a avut mulți studenți celebri, printre care Verdi, Rossini, Mozart și fiul lui Bach.

 

 
             Cum ajungi în Bologna?

 
 Aeroportul Internațional Guglielmo Marconi se află la 5 minute de centrul orașului.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.