Home   /   Bilete-de-avion   /   Bonn
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Bonn - Cultură și creativitate

            Plină de viață, dar relaxantă în același timp, fosta capitală a Germaniei nu și-a pierdut din popularitate și nici din importanța comercială, culturală și politică. Așezarea în umbra Berlinului nu a făcut decât să ajute Bonnul să se reinventeze creativ și puternic, devenind un spațiu pregnant în Germania. Este un oraș renumit al muzeelor, de fapt al artei germane în toată splendoarea sa, făcându-și vizitatorii pasionați de frumos să se simtă în elementul lor. Amintim că aici este casa faimosului compozitor Ludwig van Beethoven. Bonn este un oraș fermecător în timpul verii, când are loc festivalul muzical din iunie până în septembrie, cu o tradiție de peste 35 de ani. Să amintim și de spectacolele de pe malurile Rinului - "€œRinul în flăcări” -  unde specialiști pirotehniști își arată talentele în joaca de lumini fierbinți pe apă. Cine are norocul de a se afla în oraș în perioada mai-septembrie, va fi copleșit de străluciri roșiatice și de magia culorilor naturale ale cerului și ale apei. Pentru cei care doresc să se distreze intens, Bonn pregătește în fiecare vară Festivalul Rheinkultur care atrage anual peste 170.000 de fani hardrock, punk, indie, blues, folk, garage. Bonn este și astăzi gazda instituțiilor Națiunilor Unite și a celor dedicate dezvoltării durabile și mediului. Orașul se află pe malurile Rinului din Germania de Vest, menținându-se drept „centru federal” al majorității departamentelor guvernamentale.
            
 
            Istoria sa veche nu este atât de proeminentă precum cea modernă, însă amintim de dominația romană din secolul al Xi-lea i.e.n, când s-a ridicat centrul istoric. În primul secol al erei noastre, se construiește și o bază militară mare care devine Fortul Bonn, un fort construit din lemn și apoi recondiționat cu piatră. Se pare că acesta rămâne cel mai mare de acest tip din lumea străveche, cu o suprafață de 250.000 mp. Urmează o perioadă în care Bonn se dezvoltă ca așezare medievală. Între secolele XI-XIII, câștigă mai multă independență și se construiesc specificele clădiri în stil baroc și Universitatea. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Bonn câștigă importanță militară și devine capitala Germaniei de Vest din 1949 până în 1990, când titlul îi este preluat de Berlin.

 

            Nu ai cum să ajungi în Bonn și să nu vizitezi locul de naștere al celebrului compozitor Ludwig van Beethoven. Născut în 1770, artistul este celebrat cu mândrie de întreg orașul natal, în ciuda mutării sale în timpul vieții la Viena. Casa Beethoven a devenit muzeu și păstrează cu grijă marele său pian și trompetele pe care le folosea pentru a ține în frâu surzenia. Anual are loc un festival închinat muncii sale monumentale. Un spațiu sacru cum nu ai mai întâlnit, Bonn Minster sau Biserica romană, stârnește admirația tuturor celor care o vizitează. Cu cinci turnuri înalte și fine, cu armonia de culori și structuri, biserica este așezată pe situl unui fost templu roman, vechi de 2000 de ani și al unei biserici creștine, sărbătorindu-i pe martirii Cassius și Florentius. Actualul Minster datează din secolele 11-13 și se află în centrul orașului. Principala clădire a Universității ridicate de Enrico Zuccalli, Arhiepiscopul Colognei, a fost palatul rezidențial al acestuia în perioada 1697-1705. Întreaga clădire este impresionantă și cu un decor exterior deosebit. Nu departe se află parcul Hofgarten care oferă cea mai bună priveliște asupra Universității. Aici ajung studenții după cursuri, pentru a se relaxa. Bonn este prim centru al artelor germane. Muzeul de Artă se bucură de cele mai importante colecții naționale, având o reputație în întreaga Germanie de spațiu al cunoașterii artistice care nu pune accent pe evidența enciclopedică a lucrărilor prezente, ci pe o viziune proaspătă și interactivă asupra lucrurilor prețioase. Muzeul de Istorie a Republicii Federale Germane aduce la lumină sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, cu expoziții permanente și tematice care să puncteze istoria socială, politică sau economică, dar și direcțiile artistice culturale de la acea vreme. Bonnul în sine este ca un muzeu deschis în aer liber. Vei vedea fațada halucinantă a  Juridicumului (Facultatea de Drept) aparținând lui Victor Vasarely, dar și sculptura maleabila a lui Henry Moore, „Două Forme Mari”. Exemple rupte din arta germană și nu numai se întâlnesc la orice plimbare prin oraș. Muzeul Istoric și Zoologic Alexander Koenig merită o atenție deosebită pentru că este unul dintre cele mai mari muzee ale istoriei naturale din lume. Instituția a fost fondată în 1912 de Alexander Koenig, un ornitolog înstărit ale cărui colecții impresionau la nivel internațional. În timpul Primului Război, clădirea a servit drept spital pentru soldații răniți, iar în 1929, colecțiile au fost predate guvernului german cu condiția ca atât muzeul, cât și cercetările, să rămână intacte. Motto-ul fondatorului dăinuie în litere aurite, deasupra locului: „Locuri sfinte pentru cercetarea zoologică”.

 


 
            Cum ajungi în Bonn?


 
 Aeroportul cel mai apropiat este Cologne-Bonn. De aici până în centrul orașului poți merge cu trenul, autobuzul sau taxiul.
 
 

 

 

 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.