Home   /   Bilete-de-avion   /   Bordeaux
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Bordeaux – Capitala vinului

............. Aproape de coasta europeană a Atlanticului, în sud-vestul însorit al Franței se află acest elegant oraș cu o tradiție veche, care datează din secolul al VIII-lea. Încă din acea vreme Bordeaux producea vin de calitate astfel devenind cunoscut în toată lumea. În fiecare an se organizează aici târgul Vinexpo, unde puteți degusta din cele mai rafinate și scumpe vinuri. Orașul este capitala regiunii Aquitaine și este traversat de râului Garonne. Monumentele, catedralele și clădirile cu arhitectură bine păstrată din secolul XVIII-lea îi conferă un aspect de epocă încântător.

 
             Istoria acestui loc începe cu un trib celtic care s-a așezat aici în jurul anului 300 i.e.n. și i-au dat inițial numele de Burdigala. Numele râului ce traversează orașul provine de la această denumire celtică. În anul 60 i.e.n. a intrat sub dominație romană. De-a lungul istoriei a fost ocupat de vandali, vizigoți și franci. Ulterior intră sub dominație englezească, iar economia orașului începe să prospere mai ales datorită comerțului cu vin. În 1653 este alăturat regatului francez după înfrângerea englezilor în bătălia de la Castillon. În secolul al XVIII-lea cunoaște o mare dezvoltare mai ales din punct de vedere arhitectural.
 

             Bordeaux și-a păstrat o imagine atrăgătoare de oraș medieval având peste 350 de monumente și clădiri istorice. În 2005, centrul vechi a devenit patrimoniul UNESCO. Profitați de nenumăratele atracții turistice pe care Bordeaux le oferă și vizitați în primul rând Marele Teatru construit de Victor Louis între anii 1773-1780. Această construcție impunătoare găzduiește spectacole de balet, piese de teatru și concerte. Aici puteți admira și statuile zeițelor Venus, Minerva, Juno și ale celor nouă muze. În cartierul Les Chartrons locuiesc aproape toate familiile de comercianți de vinuri. Aici puteți vizita pivnițele în care se învechește vinul și să degustați cele mai alese sortimente. Basilica Saint Michael este una dintre cele mai vechi din sudul Franței și este o capodoperă construită în stil gotic. Podul de piatră (Pont de Pierre) unește malul stâng al râului Garonne și cartierul Avenue și este o construcție frumoasă ce a fost inaugurată în 1822. Acest oraș franțuzesc pune la dispoziție o sumedenie de muzee interesante precum Muzeul Aquitaine, Muzeul Vinului și Muzeul de Artă.

 


 
             Cum ajungi în Bordeaux?

 
 Aeroportul Bordeaux-Marignac se află la 11 km de oraș.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.