Home   /   Bilete-de-avion   /   Bratislava
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Bratislava – Granița dintre două imperii

 

............ Desprins parcă dintr-o vreme trecută, acest oraș medieval atrage în primul rând prin moștenirea istorică cu rădăcini adânci pe care o păstrează cu grijă în monumente, castele și construcții în stil predominant gotic și prin frumusețea naturală cu care a fost înzestrată. Bratislava, capitala Slovaciei, este așezată pe Dunăre și este aproape de granița cu Ungaria, Austria și Cehia. Tot aici începe lanțul Munților Carpați. Este un oraș ce încântă prin simplitate și naturalețe și plimbându-vă pe străduțele sale frumoase, povestește un trecut ce nu a fost uitat.


 
             Acum 7000 de ani, în era neolitică se ridicau primele așezări din această zonă. Celții au fondat un oraș aici în 200 i.e.n., iar din secolul I până în secolul al IV-lea a fost sub dominația imperiului roman. Ulterior, slavii au cucerit orașul și a început să se dezvolte ajungând un important centru economic. Castelul Bratislava datează din această perioadă. În secolul al X-lea a intrat sub stăpânirea regatului Ungariei. A fost declarat oraș liber de către regele Sigismund de Luxemburg în 1436. Imperiul otoman a încercat să domine acest teritoriu însă fără succes. În 1536 a intrat sub stăpânirea Imperiului Habsburgic și a fost declarată capitala Ungariei. Aici au fost încoronați mai mulți regi în Catedrala Sfântului Martin. În timpul domniei Mariei Tereza a Austriei a cunoscut o dezvoltare rapidă devenind cel mai important oraș din zonă. După al doilea război mondial Slovacia devine independentă, iar Bratislava este numită capitala acesteia. De-a lungul istoriei a cunoscut și perioade tensionate datorită poziției strategice pe Dunăre și a fost cunoscută sub mai multe nume: Possonium (latină), Pressburg (germană), Pozsony (maghiară) și Presporok (slovacă).
 


             Majoritatea monumentelor istorice pot fi admirate în Orașul Vechi. Poarta lui Mihail este păstrată din fortificațiile medievale și datează din secolul al XIV-lea. Turnul clădirii oferă o priveliște încântătoare asupra centrului vechi. Palatul Grassalkovich a fost construit în secolul al XVIII-lea și este actuala reședință a președintelui slovac. Biserica Sf. Martin atrage prin stilul gotic impresionant în care a fost construită, aici au fost încoronați regii Ungariei între anii 1563-1830 și a fost ridicată în secolul al XIV-lea. Castelul Bratislava este printe cele mai frumoase construcții din oraș. În 1950 a fost reconstruit și încântă prin frumusețea arhitecturii sale în care predomină stilul terezian. Bratislava deține o mulțime de muzee precum Muzeul Cerveny Kamen, Muzeul de Istorie și Muzeul Ceasurilor (Casa Shepherd). Așezat pe o stâncă la poalele căreia râul Morava se varsă în Dunăre, Castelul Devin reprezintă cea mai importantă atracție turistică din Slovacia și include un muzeu dedicat istoriei sale. Oferă o panoramă absolut superbă asupra întregului oraș.

 

 


 
             Cum ajungi în Bratislava?


 
 De la Aeroportul Bratislava puteți lua autobuzul sau taxiul până în centru.
 
 .

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.