Home   /   Bilete-de-avion   /   Brest
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Brest – Orașul veșnic îndrăgostit de apă

 

............... Așezat pe coasta de vest a Franței, la oceanul Atlantic, Brest este un important port ce încântă prin tradiție și poveștile despre viața marină. După al doilea război mondial a fost distrus aproape în totalitate păstrând puțin din arhitectura veche, însă a fost reconstruit și atrage prin aerul relaxant pe care îl insuflă, spațiile verzi și prin modul în care își respectă strânsa legătură cu marea. Aici se află Institutul de Cercetare și Exploatare a Mării, Institutul Polar Francez, Academia Navală și Centrul de Documentare, Cercetare și Experimentare asupra Poluării Apelor.

 

               În 1240 regele Leon cedează orașul Ducelui de Bretania. În 1342, a fost predat englezilor și avea să rămână sub stăpânirea acestora până în 1397. Căsătoria între Francis I al Franței și fiica Anei de Bretania plasează Brestul sub dominația francezilor. Cardinalul Richelieu recunoaște potențialul portului și construiește aici baza navelor franceze. A fost consolidat încontinuu de-a lungul istoriei. În timpul primului război mondial a servit drept loc de debarcare pentru trupele venite din SUA. În al Doilea Război Mondial, germanii au avut o bază de submarine aici, însă în urma bombardamentelor orașul a fost aproape distrus. Reconstruirea orașului începe în anul 1950. În prezent baza navală franceză are centrul de training în Brest. Aici s-a deschis, de asemenea, baza de submarine cu arme nucleare Ile Longue.

 
               Poveștile marinarilor sunt întotdeauna incitante și învăluite în mister, însă Brest oferă turiștilor posibilitatea de a cunoaște un oraș ce mai păstrează câteva monumente și vestigii fascinante. După bombardament a renăscut impresionant transformându-se într-un oraș viu și primitor, veșnic îndrăgostit de mare. Parcul acvatic, Oceanopolis, atrage anual o mulțime de vizitatori dornici să descopere frumusețea oceanului așa cum puțini oameni au avut ocazia să îl vadă. Parcul este împărțit în patru pavilioane imense, fiecare dedicat unui ecosistem marin diferit: tropical, polar, temperat și pavilionul biodiversității unde puteți admira specii vechi de 400 milioane de ani. Grădina Botanică Națională este a doua ca mărime din Europa și găzduiește multe specii pe cale de dispariție. Este amplasată pe valea Stang Alar, aproape de centrul orașului. Cu o vechime de peste 15 secole și cu o priveliște ce-ți taie respirația, Castelul din Brest este cel mai vechi castel încă în folosință din lume. Această fortăreața a fost declarată monument istoric în 1923 și deși a fost afectată de al Doilea Război Mondial, privește încă mândră spre portul unde au avut loc numeroase bătălii. Dacă vreți să cunoașteți trecutul acestui port, vă recomandăm o vizită la Turnul Tanguy, unde se află o expoziție a istoriei orașului. În apropiera orașului se află câteva plaje de nisip frumoase unde vă veți putea bucura de o zi însorită.

 


               Cum ajungi în Brest?

 
 Aeroportul Guipavas se află la 9 km de centrul orașului. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.