Home   /   Bilete-de-avion   /   Bruxelles
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Bruxelles – Capitala Uniunii Europene

............. Bruxelles este un oraș magic, cu o istorie puternică în care dualitatea sa firească și atrăgătoare se poate admira pretutindeni. Această metropolă impresionează prin îmbinarea perfectă între vechi și nou, arhitectura medievală și clădiri impozante în stil art nouveau sau art deco și amestecul variat de etnii. Capitala Belgiei este o regiune formată din 19 comune din jurul Bruxelles-ului și găzduiește numeroase instituții internaționale importante precum Sediul Comisiei Europene, Sediul Consiliului de Miniștri ai Uniunii Europene, Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (sediu NATO), Organizația Europeană pentru Siguranța Traficului Aerian și Uniunea Europei de Vest. Capitala Belgiei are posibilitatea de a satisface așteptările fiecărui turist, de la varietatea de restaurante, renumita ciocolată și miile de magazine până la arhitectură, istorie și tradiție. Este recunoscut ca fiind una din cele trei capitale ale Uniunii Europene, alături de Luxemburg și Strasbourg.

 
             Primele mențiuni despre acest oraș apar în jurul anului 700. În secolul al X-lea era cetatea așezată pe malul Zenei și capitală a uneia dintre cele patru zone ale Brabantului. În secolul al XI-lea devine un târg comercial important între Bruges și Koln. În secolul al XII-lea contele de Bruxelles este numit ducele Brabatului, iar în 1229 cetatea primește drepturi orășenesti de la Henric I de Brabant. În timpul dominației habsburgilor s-au stabilit multe familii de nobili în acest oraș. În 1695 a fost atacat de Ludovic al XIV-lea al Franței, însă abia în 1790 a ajuns sub stăpânire franceză și ulterior în 1815 sub cea olandeză. În 1830 are loc Revoluția Belgiană, iar Bruxelles își câștigă independența și este ales capitala noului stat. La sfârșitul secolului XIX și începutul secoluli XX, orașul cunoaște o dezvoltare economică și culturală importantă. În prezent sunt două limbi oficiale în capitala Belgiei, limba franceză si limbă neerlandeză (olandeză).

 

             Valoarea culturală imensă, aerul regal și multitudinea de atracții turistice fac din Bruxelles o destinație inedită. Centrul orașului are două părți ce contrastează plăcut, Lower Town este centrul vechi și este vizitat pentru clădirile medievale și pentru frumoasa piață Grand Place. În schimb, Upper Town reprezintă partea modernă și aici puteți găsi majoritatea instituțiilor importante. Cele două zone sunt separate de șoseaua Petit Ring. Piața centrală, numită Grand Place sau de Grote Markt, vă va uimi prin arhitectura sa frumoasă și aici puteți vizita și Primăria construită în stil gotic în secolul al XV-lea. În centrul vechi puteți admira și alte construcții din secolul al XVII-lea ce dau locului farmecul medieval. Aici găsiți de asemenea nenumărate terase, restaurante și baruri și puteți participa la evenimentele ce se organizează periodic. Statuia simbol a orașului, Manneken Pis, este opera lui Jerome Duquesnoy și a devenit celebră prin legendele legate de apariția ei. Palatul Regal se situează în centrul capitalei, în fața Parcului orașului. Aici puteți admira tavanul și candelabrul central din Camera Oglinzilor și Camera Imperiului unde se află cele 11 vase din aur. Parlamentul Federal împreună cu Palatul Regal simbolizează monarhia constituțională a țării. În Bruxelles puteți vizita o mulțime de biserici sau catedrale gotice superbe precum Catedrala Sf Michael, Catedrala Sf Gudula și muzee impresioante precum Muzeul Horta, Muzeul Magritte și Muzeul Regal al Africii Centrale. Atomul este de asemenea un obiectiv turistic important, construit din oțel, ce vă oferă o priveliște minunată asupra orașului.
 

             Cum ajungi în Bruxelles?

 
 Aeroportul Bruxelles se află la 14 km de centrul orașului, iar Aeroportul South Charleroi la 50 km distanță.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.