Home   /   Bilete-de-avion   /   Budapesta
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Budapesta – „Regina Dunarii”

.............Așezată pe ambele maluri ale Dunării, Budapesta este încărcată de istorie, dar este de asemenea modernă și atrage anual o mulțime de vizitatori prin monumente și construcții vechi, viața culturală bogată, muzică, tradiție și povestea a două orașe despărțite de apă. Buda împreună cu zona malurilor Dunării au intrat sub patrimoniu UNESCO din 1987. Pesta este centrul comercial și administrativ și zona cartierelor rezidențiale. Capitala Ungariei este considerată una dintre cele mai încântătoare metropole din Europa ce-și oglindește frumusețea arhitecturală complexă în Dunăre. Aici veți găsi influențe din stilul baroc, neoclasic și art nouveau. Peisajele din oraș, dar și din jurul acestuia sunt deosebite și datorită reliefului variat.
 
             Celții au fondat pe malul drept al Dunării un oraș numit Ak-Ink. În timpul imperiului roman primește numele de Aquincum și devine centrul de guvernare a Pannoniei Inferioare. Pe malul stâng a fost construit un oraș numit Trans-Aquincumsau sau Contraaquincum. De-a lungul istoriei a fost dominat de huni, goți, avarti și franci, iar în jurul anului 880 a devenit teritoriu maghiar. În anul 1241 a fost invadat de mongoli și a suferit daune majore, însă cele două orașe au fost reconstruite de Regele Béla al IV-lea. A cunoscut o dezvoltare importantă sub Matei Corvin. În 1526 a  intrat sub cei 150 de ani de dominație turcă, iar în 1686 a fost eliberat de armatele creștine urmând să primească statutul de oraș liber în 1703 de către ÎŽmparatul Leopold I. Buda, Pesta și Obudai au fost unite în 1873 sub numele Budapesta. Noul oraș devine capitală a Austro-Ungariei până în 1918 când Ungaria devine regiune autonomă. În timpul comunismului arhitectura orașului înflorește, iar în 1991 s-au retras ultimele trupe militare sovietice.

 

             Viața culturală a acestei capitale este foarte bogată, anual organizându-se diferite festivaluri și evenimente recunoscute internațional precum și târguri de meșteșuguri. Printre festivalurile mari, amintim Festivalul de cultură și muzică "Sziget” care ocupă întreaga insulă Obudai. Pe lângă monumentele și construcțiile ce păstrează viu trecutul acestui oraș, în Budapesta vă puteți bucura de o mulțime de teatre, băi termale turcești, parcuri și muzee impresionante precum Muzeul Hopp de Artă Est-Asiatică, Muzeu Muzicii și Muzeul de Artă. Trecutul tumultuos se poate observa pretutindeni. Palatul Regal datează din secolul al XIII-lea și este construit în stil predominant gotic. Aici veți putea vizita Muzeul de Istorie, Biblioteca Națională și Galeria Națională a Ungariei. Palatul Parlamentului este situat pe cealaltă parte a Dunării față de Palatul Regal. A fost inaugurat în 1896 și are o arhitectură impresionantă în stil gotic renascentist. Cetățenii Uniunii Europene îl pot vizita gratuit. O vizită în această metropolă trebuie să conțină o plimbare seara, când luminile orașului se oglindesc în apa întunecată a Dunării, pe unul din frumoasele poduri ce unesc Buda cu Pesta, iar cel mai vizitat dintre ele este Podul cu Lanțuri (Szechenyi Lanchid). Finalizat în 1849, a fost primul pod construit, iar adesea aici se organizează festivaluri. Dealul Castelului păstrează un aer medieval prin străduțe înguste, case vechi și bolte gotice unele dintre ele datând din secolul al XV-lea. Aici puteți vizita Biserica lui Matei, una din principalele atracții turistice, construită acum 700 de ani. În biserică există și Muzeul de Artă Ecleziastică cu o mulțime de exponate impresionante. O croazieră pe fluviu vă oferă posibilitatea să admirați frumusețea acestui oraș deosebit.

 

 
             Cum ajungi în Budapesta?
 
 Aeroportul Internațional Franz Liszt se află la 16 km în sudul orașului.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.