Home   /   Bilete-de-avion   /   Cairo
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Cairo – Orașul născut în deșert

             Acest oraș înconjurat de deșert și scăldat de apele Nilului oferă o perspectivă unică asupra lumii arabe, unde prezentul, trecutul, legendele și tradițiile se contopesc uimitor, copleșind și în același timp stârnind imaginația fiecărui turist. Cairo, capitala Egiptului, este o imensă metropolă ce uimește de la prima vedere. Zgomotos și aglomerat, este o destinație exotică plină de farmec în care istoria sa îndelungată joacă un rol important în înțelegerea orașului. Înțesat de vestigii, monumente, moschei și clădiri vechi, Cairo trebuie descoperit cu răbdare, mergând pe străduțele sale antice. Aproape de oraș, pe platoul Giseh, se ridică cu mândrie din deșert piramidele și Sfinxul care au rezistat uimitor trecerii timpului. Capitala este cunoscută ca Misr printre localnici.

 
             Această zonă a fost locuită din cele mai vechi timpuri. Aici se află o așezare importantă numită Memphis. În secolul al IV-lea romanii au ridicat o fortăreață numită Babilon. Încă se mai pot observa în oraș urmele acestei vechi structuri. Ulterior comandatul Amr Ibn-el-As a fondat în 641 i.e.n. o tabără militară numită Al-Fustat. Acest oraș s-a dezvoltat ajungând un important port. În 969, liderul sectei islamice numite Fatimids Jawhar, a ridicat un nou oraș lângă Al-Fustat pe care l-a numit inițial Al-Mansuriyah, apoi  al-Qahirah (Cairo). Sub stăpânirea dinastiei Fatimids care a durat două secole, Cairo a fost capitala urmând să-și păstreze statutul și să se dezvolte continuu și sub conducerea următoarelor dinastii. În perioada dintre anii 1260 a€“ 1516 Egiptul a fost dominat de otomani. Universitatea Al-Azhar, fondată în secolul al X-lea, a devenit cel mai important centru de învățare din lumea islamică. De-a lungul istoriei, acest oraș a fost sub stăpânirea francezilor și sub protectoratul Marii Britanii, însă în 1922 își câștiga independența. În limba arabă, „Cairo” însemna „ cel invingator”. În prezent această capitală este centrul cultural, economic și comercial al țării.

           
              Acest oraș marcat de istorie și tradiție se numără printre cele mai vizitate locuri din lume. Cairo este plin de atracții turistice, cele mai cunoscute dintre ele sunt monumentele și relicvele din perioada faraonilor. Orașul poate fi împărțit în patru zone importante: vechiul Cairo, zona centrală, zona islamică și împrejurimile. Vechiul Cairo reprezintă o experiență diferită, aici puteți admira vestigiile din timpul dominației romanilor, Sinagoga Ben Ezra (cea mai veche din Egipt) și multe biserici precum Al-Muallaqa sau Bisercia Sf. Gheorghe. De asemena, trebuie să vizitați biserica suspendată dedicată Fecioarei Maria. Muzeul Egiptean, una din cele mai importante obiective, se află în centrul orașului, în piața Tahrir, unde se pot admira galeriile lui Tutankhamon, expoziția de mumii, bijuteriile din vremea antică. Faimoasa Universitatea Al Azhar este cea mai veche din lumea islamică și a fost ridicată în 988 lângă moscheea cu același nume. În zona islamică, pe lângă universitate, veți putea vizita Muzeul Islamic de Artă și moschei cu arhitectură impresionantă precum moscheile Mohammed Ali și Ibm Tulun. Aici veți găsi și bazarul Khan Al-Khalili, un paradis al cumpărăturilor unde veți putea negocia pentru orice doriți să achiziționați. Pe platoul Gizeh, în apropierea orașului, se află unele din cele șapte minunile ale lumii, piramidele și enigmaiticul Sfinx, care continuă să fascineze și să sfideze trecerea timpului. Aici veți descoperi Egiptul mistic al faraonilor. Piramida Khufu(Keops) este cea mai mare și inițial a fost acoperită cu piatră de calcar alb. Aici mai puteți vizita și piramidele Khafre și Menkaure, cu arhitectura uimitoare. Născut din legende, Sfinxul ascunde în el trecutul unei întregi civilizații, construcția sa fiind un subiect controversat și în zilele noastre. Statuia imensă cu corp de leu înaripat și cap de om este una din cele mai vizitate obiective și adună anual o mulțime de turiști fascinați de misterul ce-l învăluie. Și dacă tot te afli în Gizeh, profită de o plimbare cu cămila și lasă-te încântat de fumusetea peisajului. Cairo merită cu desăvârșire descrierea din „O mie și una de nopți”  -  "Cine nu a văzut Cairo, nu a văzut lumea.”

 
             Cum ajungi în Cairo?

 
 Aeroportul Internațional din Cairo este al doilea ca mărime din Africa și de aici poți lua autobuzul sau taxiul.        

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.