Home   /   Bilete-de-avion   /   Cancun
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Cancun - Paradisul din Marea Caraibelor

            În una dintre cele mai însorite locuri din lume, Peninsula Yucatan din Mexic, se află acest oraș pe coasta Mării Caraibelor cu plaje de o frumusețe uimitoare scăldate de apa limpedede culoarea turcoazului, unde amintirea civilizației maya este bine păstrată. Înzestrat cu o frumusețe naturală de excepție, Cancun oferă o gamă variată de  oportunități turiștilor de a petrece o vacanță exotică și de a cunoaște acest oraș uimitor. Aici se află și cel de-al doilea mare recif de corali din lume. De la plaje cu nisip alb, sporturi acvatice, cumpărături, terase, cluburi, nopți albe până la exploatarea ruinelor antice, acest paradis tropical vă oferă o experiență de neegalat.

            Mayașii au locuit în această zonă începând cu 200 i.e.n. până în secolul al XIV-lea sau al XV-lea. Deși numele de Cancun apare pentru prima dată în hărțile din secolul al XVII-lea, originea acestuia este mult mai veche și cel mai probabil provine din cuvântul mayaș "Kan Kun" care se poate traduce prin „cuib de șarpe” sau „șarpe vrăjit”. În urmă cu 40-50 de ani aici se afla un sat pescăresc numit Puerto Juarez. Acest paradis izolat a cunoscut o schimbare radicală când a fost inițiat proiectul ambițios al fostului președinte mexican Echeverilla de a transforma această fâșie de nisip în unul dintre cele mai frumoase destinații din lume. În 2005, Uraganul Wilma a devastat orașul însă a fost reconstruit și și-a recăpătat strălucirea de destinație luxoasă.

 

            Regiunea este împărțită în două zone diferite care poartă același nume și împart un trecut comun: partea continentală, Ciudad Cancun și zona hotelieră a€“ insulei numită Isla de Cancun. Cele două sunt unite de două poduri imense. Multe insule frumoase sunt legate de plaja principală prin poduri sau mici porturi. De asemena, aici puteți vedea și frumoasa lagună Nichupte. Puerto Morelos este un sat pescăresc aflat în apropierea orașului de unde puteți merge să vizitați Grădina Botanică și Crococun (gradina zoologică). La câțiva kilometri de Cancun se află Insula Muierii, o moștenire lăsată de civilizația maya, unde vă puteți bucura de plaje superbe, o lagună deosebită și puteți vizita Parcul Național Garrafon cu Templul Zeiței Fertilității. Deși a fost construit recent, acest oraș de pe Riviera Maya încântă turiștii prin frumusețea cu care a fost înzestrat natural precum lagune, plaje încântătoare, parcuri naturale și mai ales prin bogăția culturală pe care civilizația precolumbiană din Mexic a lăsat-o în urmă. Ruinele antice din Yucatan se află în vecinătatea metropolei. Cucerit pentru prima oară de Fernando Cortez, acest pământ ascunde vestigiile uimitoare ale culturilor aztecă și maya. Poveștile despre aceste civilizații au făcut înconjurul lumii și continuă să fascineze. Peninsula Yucatan păstrează peste 200 de situri arheologice ce au fost aproape acaparate de junglă, unde veți găsi orașe străvechi impresionante și locuri pentru ceremoniile Maya.

            Unul dintre cele mai faimoase situri, Chichen Itza, este așezat în inima junglei și a fost locuit de mai bine de 2000 de ani. A fost centrul militar, economic și politic maya, iar templele și piramidele de aici sunt foarte bine păstrate. Atracția principală o constituie piramida Kukulcan (zeul șarpe), numită și El Castillo. Structura sa reprezintă un imens calendar mayaș din piatră. În timpul echinocțiului de primăvară are loc un spectacol extraordinar, pe scările piramidei apare coborând umbra zeului șarpe. Aici mai puteți vizita și El Caracol, un observator interesant, deoarece mayașii erau recunoscuți pentru cunostiintele avansate despre astronomie. În apropierea sitului Chichen Itza se află Fântâna Sacrificiilor despre care legendele spun că aici se sacrificau oameni pentru a oferi ofrande zeilor. Cancun este un oraș superb, ridicat din junglă, nisip, mituri și ambiția localnicior care își cheamă turiștii să cunoască o lume paradisiacă.

 
            Cum ajungi în Cancun?
 
 Aeroportul Internațional Cancun este situat la aproximativ 20 de km de oraș. De aici puteți lua autobuzul până în centrul orașului.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.