Home   /   Bilete-de-avion   /   Casablanca
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Casablanca – Între film și realitate

            Acest important port așezat pe coasta Oceanului Atlantic a devenit celebru în întreaga lume și datorită filmului care îi poartă numele, însă descoperirea unui oraș marocan rămâne mereu o experiență plăcută și diferită. Fiind cel mai liberal oraș din Maroc, Casablanca este recunoscută pentru unele dintre cele mai frumoase plaje, mâncarea tradițională, bulevarde largi și aglomerate, arhitectura cu  puternice influențe europene și localnicii prietenoși care păstrează viu spiritul marocan. Veți simți atmosfera orientală plimbându-va  pe străduțele înguste ale vechii Medine, unde veți putea lasă imaginația liberă să vă poarte chiar spre misticul deșert Sahara, savurând un ceai de mentă sau o cafea la unul din barurile locale.

 

            Berberii au fost printre primii care au locuit în această zonă. În evul mediu aici se află un oraș prosper numit Anfa. De-a lungul istoriei a fost sub stăpânirea mai multor cotropitori precum fenicieni, romani și mereni. În 1068 intră sub dominație almoravida până în secolul al XIV-lea când reușește să-și câștige independența, dar nu pentru mult timp. În secolul al XV-lea intră sub stăpânirea portughezilor care au dărâmat orașul din temelii și au ridicat o fortăreață numită Casa Branca, dar după cutremurul din 1755,  au abandonat orașul. Este reconstruit de sultanul Mohammed ben Abdallah în perioada dintre anii 1756-1790. A fost pentru puțin timp sub dominație spaniolă , apoi din nou portugheză, iar în 1907 a fost ocupat și colonizat de francezi. Casablanca devine independentă odată cu restul țării, în 1956. Această metropolă își dezvoltă continuu potențialul turistic și este centrul economic și cultural al țării.

 


 
            Datorită trecutului deosebit pe care îl are, Casablanca îmbină stiluri arhitecturale diferite precum hispano-maure și art-deco. Puteți merge la cumpărături în unul din boutique-urile cochete sau să va bucurați de renumitele hammams (băile turcești). În  centrul orașului, numit Place de Nations Unies, se află Universitatea Hassan II și Palatul Mohamed al V-lea, un frumos exemplu de arhitectură franceză ce găzduiește instituții precum Consulatul Francez, Poșta, Palatul Justiției, Prefectura și Banca Națională. Una dintre cele mai mari moschei din lume, moscheea Hassan II, este ridicată pe malul mării și poate fi vizitată și de non-musulmani. Acest exemplu impunător de arhitectură marocană a fost finalizat în 1993, minaretul său este cel mai înalt din lume și măsoară peste 200 m. Catedrala du Sacre Coeur se află la marginea parcului Ligue Arabe și este o superbă clădire ridicată în stil maur. În Casablanca aveți posibilitatea să vizitați Muzeul Iudaismului Marocan, singurul de acest fel din lumea arabă, dovedind toleranța acestui oraș. De asemenea, aici există și un cartier evreiesc (Lusitania). Orașul vechi, numit Medina, este un labirint de străduțe cu arhitectură în stil arăbesc tradițional și numeroase cafenele și magazine de unde veți putea cumpăra mirodenii sau suveniruri. Promenada situată pe litoralul din Casablanca se numește Corniche și reprezintă principala atracție pentru turiști. Aici veți găsi terase, cafenele - inclusiv celebra cafenea a lui Rick din filmul Casablanca, baruri și restaurtante unde veți putea savura din mâcarea tradițională marocană.

 

            
 
             Cum ajungi în Casablanca?
 
 Aeroportul Internațional Mohammed V este cel mai aglomerat din Maroc. De aici până în centrul orașului puteți lua autobuzul sau taxiul.
 
 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.