Home   /   Bilete-de-avion   /   Catania
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Catania – Orașul renăscut din propria cenușă

            Așezată la poalele vulcanului Etna, Catania este capitala regiunii cu același nume din Sicilia, un port important pe coasta Mării Ionice care cucerește prin cadrul natural unic, arhitectura sa grandioasă în stil baroc, dar mai ales prin spiritul ambițios al acesui loc care a reușit să ridice orașul din cenușă. De-a lungul timpului a fost acoperit de lavă de șapte ori, însă a renăscut de fiecare dată transformându-se într-o metropolă plină de viață, încărcată de istorie și cultură. Aici se află prima universitate siciliană din Catania care datează din 1434. Piatra vulcanică de culoare fumurie folosită în construcția mai multor clădiri și palate îi conferă un aspect aparte și deși acest oraș a fost victima mai multor catastrofe naturale, deține o mulțime de monumente și vestigii ce stau mărturie trecutului îmbelșugat.


 
            Inițial a fost ridicată în această zonă, în secolul al VIII-lea, o colonie grecească ce purta numele Katane. În 263 i.e.n. romanii au cucerit cetatea și au rămas aici timp de șapte secole. În această perioadă a cunoscut o puternică dezvoltare economică și culturală. După decăderea imperiului roman, bizantinii au condus orașul timp de trei secole. În anul 827 a intrat sub dominație arabă, însă în 1071 normanzii au cucerit orașul conduși de contele Ruggero. De-a lungul istoriei a suferit din cauza mai multor dezastre naturale. În 1169 zona a fost grav devastată de un cutremur. Începând cu anul 1240, odată cu dominația spaniolă acest oraș a prosperat ajungând un port important la Marea Ionică. În 1434, dovadă a dezvoltării culturale, a fost ridicată prima universitate siciliană din Catania. Secolul al XVII-lea reprezintă o perioadă nefastă pentru acest oraș, în 1669 Vulcanul Etna a erupt violent, iar lava a înghițit orașul, iar după aproape 30 de ani, în 1693, a fost lovit de un nou cutremur. Perioada de refacere a coincis cu era barocului, astfel a fost reclădită cu o puternică influență a stilului baroc. În 1860 a fost anexată Regatului Italiei.

            Catania fascinează mai ales prin posibilitatea de a cunoaște un oraș ce a transformat cicatricile trecutului în artă, majoritatea clădirilor și monumentelor fiind construite din piatra fumurie a lavei stinse. Piața principală, numită Piazza del Duomo, face parte din patrimoniul UNESCO și găzduiește clădiri superbe în stil baroc. Aici puteți vedea și simbolul orașului, Fontana dell'€™Elefante, care a fost construită în 1736 de Giovanni Battista Vaccarini și reprezintă statuia unui elefant care are un obelisc egiptean în spate. Catedrala, Il Duomo, este cel mai important monument religios al orașului. Inițial a fost ridicată între anii 1078-1093, dar a fost reconstruită în stil baroc și decorată cu marmură de Carrara. Vă recomandăm să vizitați și Piața de pește, La Pescheria, veți găsi alimente proaspete și delicioase, unde veți simți cu adevărat spiritul sicilian. La fântâna Amenano aveți posibilitatea să vedeți râul Amenano care a fost îngropat de erupția vulcanului, iar acum curge pe sub oraș. Dacă doriți să vă relaxați puteți alege din zecile de plaje cu nisip fin, puteți merge la cumpărături pe celebrul bulevard Via Etnea sau puteți vizita unul dintre cele șase parcuri superbe ale orașului. Castelul Ursino a fost ridicat de împăratul Frederic al II-lea de Suabia în secolul al XIII-lea și era inițial ridicat pe o insulă, care în urma unei erupții vulcanice s-a unit cu  uscatul  și funcționează ca muzeu și spațiu pentru vernisaje. În această metropolă veți găsi o mulțime de biserici cu arhitectură interesantă precum Biserica San Giuliano și San Benedetto. Perioada de dominație romană și-a lăsat amprenata în multe vestigii și monumente importante precum Odeonul, construcție destinată muzicii și dansului, și Amfiteatrul Roman, unul dintre cele mai mari amfiteatre romane din lume. De asemenea, sunt și vestigii grecești precum Templul lui Apollo din Ortigia, cel mai vechi templu doric din Sicilia. O excursie pe vulcanul Etna reprezintă o experiență unică unde puteți vizita peșteri create prin solidificarea lavei, cratere stinse și vă puteți apropia de vârf, dacă vulcanul vă permite, unde vă veți bucura de o imagine extraordinară asupra orașului.

 


 
            Cum ajungi în Catania?


 
 Aeroportul Catania-Fontanarossa se află la 20 de minute de oraș. De aici poți lua autobuzele care vin la interval de 30 de minute.
 
 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.