Home   /   Bilete-de-avion   /   Copenhaga
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Copenhaga - Un oraș nordic de poveste

            În Copenhaga, capitala Danemarcei, veți cunoaște o lume deosebită în care istoria bogată, castelele grandioase, cultura fascinantă și spațiile verzi dau un farmec aparte acestui loc. Această metropolă este una din cele mai vechi capitale ale lumii și se întinde pe două insule: pe coasta estică a insulei Sjaelland și pe insula Amager, față în față cu strâmtoarea Oresund. Numele Copenhaga înseamnă „portul comercianților” în daneză , cel mai probabil ales datorită poziției strategice la Marea Baltică. Este cel mai verde oraș din lume unde veți întâlni mai degrabă oameni care preferă bicicleta în schimbul mașinii, unde zonele pietonale sunt imense și zgârie-norii își fac cu greu loc printre clădirile medievale. Copenhaga este o metropolă curată și elegantă cu un nivel de trai ridicat și este reședința celei mai vechi monarhii din Europa.

 

 
            Cu un trecut de peste 1000 de ani, acest oraș, era la început un sat de pescari vikingi unde principala îndeletnicire a oamenilor era pescuitul de hering. S-a dezvoltat puternic în următoarele secole datorită comerțului. În 1343, Copenhaga devine capitala Danemarcei și își păstrează acest statut până în zilele noastre. Din anul 1160 orașul începe să înflorească, încep să fie construite numeroase monumente și biserici frumoase. Poziția strategică a acestei capitale i-a asigurat putere și bogăție, dar a fost și ținta mai multor invadatori, fiind de mai multe ori asediat. În secolul al XVIII-lea a fost lovit de ciumă, care a redus populația la o treime, apoi a fost afectat de două incendii. În 1801 a avut loc marea bătălie împotriva britanicilor, iar în timpul luptei din 1807 a fost puternic bombardată. Danemarca a devenit o democrație în 1849 și a început să se dezvolte economic. În 1940, armata lui Hitler a ocupat Copenhaga și a fost condusă de la Berlin până la sfârșitul războiului. Familia regală a refuzat totuși să părăsească orașul. A fost eliberată pe 4 mai 1945 cu ajutorul trupelor britanice. Regina Margareta a II-a a fost născută în timpul ocupației naziste.

 

            Copenhaga reușește să se ridice la nivelul așteptărilor fiecărui turist, indiferent dacă e în căutare de istorie, cultură sau distracție. Locuitorii acestui oraș, urmașii vikingilor, sunt mândri de istoria lor care a lăsat în urmă o metropolă superbă cu aspect medieval, plină de străduțe pietruite, piețe și clădiri vechi și bine întreținute. Orașul este renumit pentru evenimentele care se organizează în timpul verii precum Festivalul de Jazz și Carnavalul Orașului. Acest „paradis al nordului” trebuie descoperit la pas, plimbându-te pe străzile și canalele care datează din secolul al XVII-lea. Simbolul orașului, Mica Sirenă, este creația sculptorului Edvard Eriksen și a fost inaugurată în 1913. În piața Primăriei se desfășoară majoritatea evenimentelor, aici puteți admira frumoasa clădire Diamantul Negru. În această zonă se află și Stroget, cunoscut centru comercial unde veți găsi buticuri, cafenele și câteva frumuseți ale orașului precum Vor Frue Kirke și Storkespringvandet. Construit în 1746, Muzeul Național Danez prezintă istoria țării de la vikingi până în prezent. Aici puteți vizita și o expoziție în aer liber cu obiecte tradiționale din toate regiunile țării. Muzeul de Artă Modernă Louisiana încântă cu cele trei clădiri ale sale legate prin coridoare de sticlă. La Muzeul Naval Regal puteți admira printre altele și colecția unică de machete de nave din secolul al XVII-lea și până în zilele noastre. În fiecare zi, la Palatul Amalienborg, actuala reședință a monarhiei, puteți fi martor la fastuosul ceremonial de schimbare a gărzii. Palatul Rosenborg, înconjurat de grădini superbe, are o arhitectură în stil renascentist olandez și funcționează ca muzeu din 1833. Aici puteți admira Sala Cavalerilor cu Tronul de Încoronare și Camera de Marmură în stil baroc. Palatul Christiansborg este un complex alcătuit din Parlamentul danez, Biroul Primului Ministru și Curtea Supremă. Frumusețea acestui loc este dată și de prezența vestigiilor vechiului castel Absalon din secolul al XII-lea. Cel mai vechi observator din Europa, Turnul Rotund, este așezat în mijlocul orașului. Parcul de distracții Tivoli reprezintă una din principalele atracții turistice unde se află unul dintre cele mai vechi montagne-russe din lume încă funcțional, contruit în 1914, alături de cel nou inaugurat în 2009. Pentru a intra cu adevărat în atmosfera scandinavă, vă recomandăm o plimbare cu barca sau cu vaporașul în portul în care acum mult timp își ancorau vikingii corăbiile. Copenhaga este orașul de care te îndrăgostești iremediabil, cu oameni veseli care își respectă originile, tradita și natura.  
 
              Cum ajungi în Copenhaga?
 
 Aeroportul Copenhaga se află în Kastrup. Puteți merge cu metroul până în centrul orașului.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.