Home   /   Bilete-de-avion   /   Cork
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Cork – Tradiție și cultură irlandeză

            Așezat în sud-vestul Irlandei, acest port vechi încântă prin sufletul tânăr, simplitate, eleganță și peisaje superbe. Cel mai bun mod de a intra în spiritul irlandez este să vă plimbați pe străzile pline de clădiri istorice, să gustați din varietatea de mâncăruri tradiționale, să stați de vorbă cu localnicii prietenoși și să vă bucurați de muzica specifică. Cultura irlandeză cucerește prin diversitate și este puternic influențată de civilizațiile care au dominat aceste locuri în trecut precum celți, vikingi și normanzi. Cork este printre cele mai vizitate orașe din Irlanda și își încântă turiștii prin esența tradițională bine păstrată, dar și prin viața culturală bogată, găzduind anual o mulțime de evenimente, festivaluri și concerte.

 
            Legenda spune că în secolul al VII-lea în acest loc a fost ridicată o mânăstire de sfântul Finbarr. Numele orașului provine de la cuvântul irlandez „corcaigh” care însemnă „loc mlastinos” și se referă la numeroasele mlaștini ce se aflau aici înainte de extinderea orașului. În urma invaziilor vikingilor s-a dezvoltat ca port comercial, iar în 1177 a intrat sub ocupație anglo-normandă și a primit statutul de municipalitate. În timpul Mișcării Galice, Cork-ul a rămas fidel Angliei și a intrat într-o perioadă de declin. În secolul al XVIII-lea  reîncepe să înflorească mai ales datorită comerțului cu unt, porumb și carne de vită. Luptă pentru independența de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea a adus o perioadă de neliniște în întreaga țară, dar și în Cork. Anul 1920 a fost marcat de evenimente nefaste precum uciderea unor persoane importante și incendii. Își câștigă independența în 1937, odată cu restul țării.


               Acest oraș de poveste, plin de clădiri istorice, galerii de artă, cafenele și pub-uri vă așteaptă să intrați în spiritul irlandez și să-i cunoașteți atât istoria, cât și cultura vastă. Râul Lee traversează Cork și îmbrățișează centrul orașului formând o mică insulă. Sunt peste 30 de poduri frumoase construite peste apă. Perioada verii este animată de o mulțime de evenimente și festivaluri precum Festival de Jazz „Guinness Cork Jazz Festival”, Festivalul Verii Cork și Cork Live at the Marquee,  însă, sărbătoarea Sf. Patrick este cu totul deosebită. În această zi străzile sunt pline și au loc spectacole de teatru și muzică. Majoritatea clădirilor au arhitectura în care predomină stilul giorgian, însă o să fiți impresionați și de câteva clădiri moderne și interesante precum Atkins Hall și Cork County Hall. Catedrala SF. Finn Barre este lucrarea arhitectului William Burges și a fost ridicată în stil gotic francez timpuriu în secolul al XIX-lea. Turnul bisericii Shandon este considerat simbolul orașului și este situat în partea de nord. Cork City Goal este o fostă închisoare ce datează din secolul al XIX-lea și a fost restaurată  devenind un obiectiv turistic foarte apreciat. Primăria este construită din calcar și a fost ridicată pe malul râului Lee pe locul celei anterioare, dărâmată în timpul Războiului de Independență. Piața Englezească este una din cele mai vechi piețe de acest fel și datează din 1788. Este o atracție turistică în sine, localizată în centrul orașului, unde veți avea ocazia să gustați și să vă târguiți pentru produsele proaspete. Pentru cumpărături puteți merge și pe Strada Sf. Patrick sau Opera Lane unde veți găsi majoritatea brandurilor internaționale. Acest oraș a început ca o mică insulă și a reușit să se dezvolte ajungând un port important pe coasta de vest a Irlandei, plin de istorie și legende, care își atrage turiștii prin atmosfera irlandeză specifică și prin peisajele superbe, parcă mereu înverzite.

 


 
              Cum ajungi în Cork?

 
 Aeroportul Corkeste situat la numai 8 km de centrul orașului. De aici puteți lua taxiul sau autobuzul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.