Home   /   Bilete-de-avion   /   Cuneo
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Cuneo – „Orașul celor șapte asedii”

            În nord-vestul Italiei, la poalele Alpilor Maritimi, se află acest oraș fermecător în care trecutul este păstrat în arhitectura clădirilor, iernile sunt de poveste, iar specialitățile locale sunt de excepție. Așezat în apropiere de granița cu Franța, la confluența râurilor Gesso și Stura di Demonte, Cuneo oferă o diversitate culturală atrăgătoare. Este capitala provinciei cu același nume din regiunea Piemont, recunoscută pentru peisajele sale pitorești, precum și pentru culturile de viță de vie care dau unele dintre cele mai bune vinuri din lume. Numit și „Orasul celor șapte asedii”, încă mai păstrează din aspectul de oraș militar care era odată înconjurat de ziduri imense și avea piețe și palate impresionante. Specialitatea orașului, ciocolata cu rom (cuneesi al rhum),o puteți savura în una dintre cafenelele elegante care se găsesc la tot pasul.

 
            Datorită poziției strategice, aproape de granița dintre Italia și Franța, a fost ridicată aici, în 1198, o cetate fortificată care și-a declarat independența față de conducerea episcopului și a marchizilor Montferrat și Saluzzo. În 1238 a fost recunoscută drept comună liberă de către împăratul Frederic al II-lea. Independența acesteia a încetat în 1259, iar de-a lungul istoriei a intrat sub diverse dominații. Trupele franceze au atacat orașul de mai multe ori, iar acesta a reușit să se apere de șapte ori, însă în timpul războaielor napoleoniene a fost ocupat, numit capitala Sturei, iar zidurile sale au fost dărâmate. În 1858, odată cu unificarea Italiei, Cuneo a devenit capitala regiunii cu același nume. În timpul celui de-al doilea război mondial a fost principalul centru de rezistență împotriva trupelor germane.

 

              Acest oraș cucerește de la prima vedere datorită arhitecturii superbe, bulevardelor largi, piețelor vechi și palatelor elegante. De asemenea, impresionează și prin viața culturală bogată, aici având loc numeroase festivaluri, spectacole și târguri  recunoscute precum Festivalul de Muzică sau sărbătoarea Sf. Arhanghel Mihail care este și protectorul spiritual al orașului. Toamna se organizează Târgul Castanelor și Târgul de Brânzeturi. Piazza Galimberti, construită în secolul al XIX lea, este inima orașului, iar arhitectura impresionantă a arcadelor de diferite dimensiuni îi conferă un aspect unic. Aceasta găzduiește o piață în aer liber și Casa Museo Galimberti, un muzeu de istorie și arheologie. Gara Cuneo are, de asemenea, un muzeu interesant ce conține relicve de cale ferată. Biserica San Francesco are o arhitectură cu influențe puternice din stilul gotic și datează din 1227, adăpostește Muzeul Civic Cuneo unde puteți afla mai multe detalii interesante despre istoria acestui oraș. Palazzo di Citta (primăria) a fost ridicat în anii de declin ai Renașterii, arhitectura sa fiind influențată mai mult de stilul gotic, iar turnul său cu ceas a fost construit în secolul al XII-lea. Cuneo își răsfață turiștii cu unele dintre cele mai bune vinuri roșii, cu mâncarea tradițională de excepție și cu renumita ciocolată cu rom pe care vă recomandăm să o savurați în oricare dintre cafenele cochete. Arione, renumita cafenea ce datează din 1923, își păstrează aspectul vechi și sofisticat și s-a bucurat de prezența mai multor persoane celebre precum scriitorul Ernest Hemingway. Cuneo oferă o paletă largă de atracții turistice indiferent de anotimp și sunt o mulțime de resorturi luxoase în jurul orașului. Pentru pasionații de călătorie există traseul Cuneo-Ventimiglia-Nice care oferă o plimbare cu trenul prin 80 de tuneluri. În timpul verii vă puteți bucura de drumeții în munți și puteți vizita Peștera Bossea, una dintre cele mai frumoase peșteri din Italia. Parcul Național Alpi este cea mai mare zonă protejată din Piemont și este cu adevărat încântătoare, plină de cascade frumoase, lacuri, râuri și cu o vegetație deosebită. În orașul Vernante, aflat în apropiere, puteți admira picturi murale din povestea ”Pinocchio” și este vizitat anual de o mulțime de turiști. În timpul iernii, Alpii înzăpeziți sunt ideali pentru ski și alte sporturi specifice anotimpului.

 
              Cum ajungi în Cuneo?

 
 Aeroportul Cuneo se află la 16 km de centrul orașului. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul.
 
 

         

 

 

 

 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.