Home   /   Bilete-de-avion   /   Dakar
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Dakar – Cel mai vestic punct al Africii

 

            Pe coasta vulcanică a peninsulei „Cap Verde”, în cel mai vestic punct al Africii, se află acest port scăldat de soarele fierbinte și de valurile oceanului Atlantic. Dakar este capitala Senegalului și este un oraș cosmopolit cu o istorie bogată, unde localnicii sunt primitori, iar amestecul de tradiție și inovație este cuceritor. Este unul din cele mai importante puncte de transport al mărfurilor, fiind centrul economic, cultural și științific al Africii de Vest. Moștenirea africană îmbinată cu influențe coloniale franceze se reflectă în arhitectura clădirilor, a moscheilor și catedralelor deosebite. Ritmul de viață alert, piețele aglomerate și gălăgioase, nopțile albe, plajele însorite și peisajele superbe specifice zonei sunt doar câteva din motivele pentru care acest oraș este vizitat de o mulțime de turiști, dornici să cunoască o civilizație diferită.

 
            De-a lungul timpului această zonă a fost disputată de mai multe puteri europene care au încercat să controleze comerțul din zonă. În 1536, portughezii au început să folosească Insula Goree pentru transportul cu sclavi. În 1588, olandezii au acaparat insula, iar aceste două puteri s-au luptat pentru dominație și implicit comerțul cu sclavi până în 1664 când a intrat sub conducerea englezilor, ulterior a francezilor. Faimoasa „Casă Sclavilor” a fost ridicată în 1776. Comerțul cu sclavi a fost interzis de către Franța în 1794, dar în 1802, Napoleon l-a reintrodus până în 1815. În 1857, francezii au întemeiat orașul Dakar pe coasta peninsulei "Cap Verde" și avantajat de ieșirea la Oceanul Atlantic acest port s-a dezvoltat puternic. Dakar și Insula Goree au fost recunoscute ca două comune separate în 1887. Orașul a fost numit capitala franceză a Africii de Vest în 1902, între anii 1959-1960 a fost numită capitala Federației Mali și din 1960 a devenit capitala Senegalului.

 

            Dakar are o încărcătură istorică puternică, dar este și un oraș în plină dezvoltare unde localnicii sunt recunoscuți pentru amabilitatea lor, iar de plajele superbe și de apa oceanului vă puteți bucura în orice perioadă a anului. Piața Kermel reprezintă inima orașului și este renumită pentru diversitatea produselor, fiind o zonă aglomerată, colorată și plină de viață. Monumentul Renașterii Africane, o statuie din bronz imensă, este simbolul eliberării Africi de sub dominația puterilor europene și impresionează prin grandoarea sa. Medina, orașul vechi, este cu siguranță locul de unde trebuie să pornești în vizită în Dakar. Acest cartier a fost întemeiat de francezi în 1914 special pentru populația indigenă și este una din cele mai vechi și populate zone din oraș. În contrast cu alte cartiere noi, aici se păstrează puternic moștenirea africană, acesta fiind și motivul pentru care este centrul cultural al orașului și unde putem găsi Marea Moschee, una din cele mai importante centre religioase din Senegal. Piața Soumbedioune din centrul vechi este una din cele mai faimoase centre comerciale din oraș.   Unul din cele mai vizitate obiective turistice este Muzeul Theodore Monod de Artă Africană care conține o colecție impresionantă de măști africane, sculpturi și instrumente muzicale. O moștenire a perioadei coloniale este Catedrala din Dakar construită în anii 20 ai secolului trecut.  Parcul de la Hann se află pe coasta oceanului și găzduiește o grădină zoologică impresionantă care cuprinde specii deosebite. Lacul Rose, aflat la 25 de km față de oraș, este vizitat de o mulțime de turiști datorită imaginii neobișnuite oferite de suprafața apei de culoare roz dată de o bacterie ce produce un pigment roșiatic. În apropiere se află și punctul de sosire al celebrului raliu Paris-Dakar, care traversa deșertul Sahara, însă din 2009 a fost mutat în America de Sud. Frumusețea naturală a insulei Goree, considerată parte a orașului Dakar, contrastează cu trecutul dureros, fiind locul în care erau adunați sclavii înainte să fie vânduți. Insula păstrează arhitectura colonială și face parte din patrimoniul UNESCO, aici puteți vizita și Muzeul „Casa a Sclavilor” unde puteți vedea „poarta fără întoarcere”, simbolul sclaviei.

 

             Cum ajungi în Dakar?

 
 Aeroportul Internațional Dakar-Yoff-Leopold Sedar Senghor se află la 9 km de oraș. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.