Home   /   Bilete-de-avion   /   Denpasar
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Denpasar – Paradisul din insula Bali                Culorile vii, peisajele incredibile, templele somptuoase, zâmbetul locuitorilor, frumusețea idilică a plajelor albe scăldate de apele Oceanului Indian în sud și plajele negre scăldate de Marea Java în nord, toate învăluite de un aer exotic reprezintă amintirile de neuitat care vor rămâne adânc întipărite în suflet de îndată ce vizitați Denpasar, capitala regiunii Mali din Indonezia. Acest oraș binecuvântat de zei unde aproape în fiecare casă exista un mic templu, oglindește esența culturii hinduse și fascinează prin muzică, dans și celebrarea eternei lupte dintre bine și rău. Insula Bali este înconjurată de recife de corali și este una dintre cele mai cunoscute destinații de vacanță datorită bogăției naturale precum munții vulcanici, vegetația deosebită și plajele superbe.
 
               Denpasar era capitala regatului Badung. În 1906 trupele olandeze au intrat în oraș, însă regele a respins orice formă de compromis și a preferat să își mobilizeze armata pentru a merge la război împotriva coloniștilor. Evenimentul este cunoscut în istorie sub numele de lupta Puputan Badung. Înarmați doar cu săbiile cu lamă curbată numite Keris, regele și armata au luptat pentru teritoriul lor, însă au fost învinși de armele de foc ale olandezilor și astfel Regatul Badung a luat sfârșit. În timpul dominației, Denpasar s-a dezvoltat continuu și datorită politicii favorabile aplicată de coloniști care au susținut conservarea culturii și a istoriei balinezilor. Primul muzeu al insulei, Muzeul Bali, a fost construit cu ajutorul sponsorizărilor olandeze. În 1942, japonezii au ocupat teritoriul pentru trei ani. În 1945 Indonezia și-a declarat independența. În 1958, orașul devine centrul guvernării din provincia Bali și începe să-și dezvolte puternic industria turismului.
 

              Denpasar este un oraș plin de viață cu străduțe întortochiate unde se găsesc o mulțime de temple, palate, muzee și grădini pline de verdeață. Plimbarea prin acest oraș oferă o perspectivă asupra misterului care învăluie templele și, cu siguranță, veți auzi poveștile interesante ale localnicilor care sunt extrem de mândrii de cultura lor. Credința lor în zei este foarte puternică și probabil veți avea ocazia să participați la una din ceremoniile lor fastuoase. Vă recomandăm să incepeți descoperirea orașului din tradiționala piață Pasar Badung, situată lângă Piața Florilor, cu o mulțime de tarabe unde veți găsi aproape orice, de la fructe și legume delicioase, îmbrăcăminte tradițională până la păsări și alte animale rare. Denpasar în traducere, înseamnă „la nord de piață”.  Muzeul Bali este reprezentativ pentru insulă și a fost construit de Curt Grundler în 1931. Arhitectura sa este în stil tradițional balinez și prezintă aspecte din istoria și cultura insulei din preistorie și până în zilele noastre. Este alcătuit din două clădiri: templul și palatul. Cele două curți interioare superbe sunt separate de o poartă rituală. În apropierea muzeului se află templul Pura Jagatnata, dedicat zeului Sangyang Widi. Taman Werdi Budaya cunoscut și ca Bali Art Center este situat într-o grădină superbă cu plante tropicale și statui ce înfățișează nimfe sau dragoni. Aici au loc o mulțime de expoziții din cele mai variate și anual se organizează Festivalul de artă indoneziană. Centrul a fost inaugurat în 1973. Dacă sunteți pasionați de cumpărături puteți merge pe strada comercială Gajah Mada unde veți găsi o mulțime de magazine, iar în apropiere, în mijlocul unei intersecții, veți putea vedea statuia Catur Muka ce datează din 1972 și comemorează lupta Puputan Badung din 1906. Denpasar se mândrește cu o mulțime de atracții, însă unul din principalele motive pentru care este vizitat sunt plajele paradisiace cu nisip fin. Dacă sunteți aventurieri atunci puteți merge într-o excursie să explorați vulcanii indonezieni și o să aveți ocazia să vedeți și câteva exemplare de varani de Komodo, dragonii străvechi ai insulei.

 

 

 
             Cum ajungi în Denpasar?
 
 Aeroportul Internațional Ngurah Rai se află la 13 km de oraș. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul.
 
 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.