Home   /   Bilete-de-avion   /   Detroit
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Detroit – Simbolul industriei auto americane

            Industria automobilelor și cea a muzicii i-au adus renumele internațional acestui oraș. Celebra casă de discuri Motown, întemeiată în 1959, a promovat artiști precum Stevie Wonder, Diana Ross și Michael Jackson. Detroit este cunoscut și sub numele de Motor City, găzduind sediul central Ford, General Motors și Chrysler. Este un oraș multicultural, aici trăind deopotrivă mexicani, africani, italieni, greci, germani, arabi și englezi. În ultimii ani Detroit a trecut printr-o perioadă mai întunecată însă caracterul ambițios al său s-a zbătut continuu pentru a reînvia această metropolă imensă din statul Michigan. Așezat în regiunea central-vestică a Statelor Unite ale Americii, la granița cu Canada, are o viață culturală înfloritoare, astăzi fiind recunoscut și pentru diverse evenimente, spectacole și festivaluri precum Festivalul Internațional de Jazz și Festivalul Muzicii Electronice. De asemena, numeroase restaurante, hoteluri și galerii de artă s-au deschis în ultimul timp reînsuflețind străzile acestui oraș.

      Antoine de la Mothe Cadillac a întemeiat un așezământ în 1701, pentru a facilita comerțul cu indienii din tribul Chippewa, din regiunea Ontario. Datorită poziției favorabile pe malul râului Detroit și la granița cu Canada, s-a dezvoltat rapid devenind un port important și un centru militar strategic. Pe la mijlocul secolului XVII-lea a intrat sub dominație engleză, însă în 1796 steagul american a fost ridicat în oraș, iar britanicii au fost nevoiți să se retragă. În 1805 a fost afectat de un incendiu devastator. În 1896, Henry Ford construiește primul automobil în Detroit și înființează în 1903 Compania Ford Motor. După al doilea război mondial Detroit a evoluat, industria auto a explodat și a devenit una dintre cele mai mari metropole din țară. De-a lungul istoriei a cunoscut și perioade tulburi precum revolte civile, tensiuni, conflicte inter-rasiale și probleme economice, dar s-a bucurat și de renumele adus de industria auto și muzicală, precum și de sportivi și echipe de sport de excepție care au ținut prima pagină a ziarelor pentru mult timp.

 


              Multe dintre atracțiile turistice au legătură cu industria construcțiilor de automobile, dar Detroit are de oferit mai mult de atât. Cunoașterea acestei metropole este o experiență culturală în sine, iar muzeele, monumente cu arhitectură mixtă, galeriile de artă, evenimentele și festivalurile care se țin anual vă vor oferi o perspectivă interesantă despre trecutul și evoluția acestui oraș care s-a aflat întotdeauna într-o continuă schimbare. În Dearborn se află Automotive Hall of Fame și Muzeul Henry Ford unde veți putea admira printre altele și limuzina lui JFK și un Ford Mustang ce datează din 1965. De asemenea, aveți posibilitatea de a afla și multe lucruri interesante despre istoria industriei care a propulsat orașul. Muzeul Sloan din Flint este și el dedicat industriei automobilelor și deține o colecție impresionantă de mașini istorice. Institutul de Arte este mândria localnicilor, fiind printre cele mai cunoscute din lume. A fost deschis în 1927 și găzduiește un număr impresionat de galerii. Este considerat locul în care se găsesc cele mai bune colecții de artă din Statele Unite și pot fi vizitate de la mumii și măști africane până la arta modernă sau picturi valorase ale unor artiști faimoși. Muzeul de Istorie Afro-Americană prezintă trecutul, viața și cultura afro-americanilor, fiind foarte apareciat și vizitat. Expoziția „And Still We Rise” reprezintă atracția principală. Celebra casă de discuri Motown a fost transformată în muzeu și păstrează albume, discuri de aur, fotografii și costume, precum și alte obiecte reprezentative din istoria muzicală a orașului. Greektown este unul dintre cele mai cunoscute cartiere din Detroit. Este un loc plin de viață în care vei găsi o mulțime de baruri, restaurante și cazinouri precum celebrul Greektown Casino.

 
               Cum ajungi în Detroit?

 
 Aeroportul Detroit Metropolitan Wayne County se află la 40 de km de centrul orașului. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.