Home   /   Bilete-de-avion   /   Dubai
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Dubai – Perla deșertului

             Acest oraș extravagant ridicat din deșert are toate motivele să fie destinația ideală de vacanță și oferă oportunitatea de a cunoaște o lume exotică și sofisticată, un adevărat paradis al cumpărăturilor și al celor mai incredibile construcții. Situat în Peninsula Arabică, pe malul sudic al golfului Persic, această imensă metropolă fascinează prin ambiția fără limite, modernizarea puternică, dar și dorința de a păstra tradițiile și moștenirea culturală. Dubaiul este centrul turistic și de afaceri al celor șapte Emirate Arabe Unite. Orașul este împărțit de un mic golf în două zone: Deira, partea de nord, și Bur Dubai, partea de sud, numită și zonă modernă. Cele două sunt legate de un tunel și un pod. Acest oraș strălucitor cu influențe arabe puternice, va așteaptă să cunoașteți o lume în care totul este la superlativ și în care creativitatea nu a putut fi mărginită nici măcar de mare sau deșert.

 
            În trecut aici se afla un mic sat pescăresc, însă în 1833 a fost preluat de membri tribului Bani-Yas din oaza Liwa, conduși de familia Maktoum. Datorită poziționării strategice, în sudul Golfului Persic, s-a dezvoltat comerțul pe mare și pescuitul de perle. Clanul Al Abu Falasa au stabilit oficial Dubaiul, dependent însă de Abu Dhabi până în 1833. În 1950 a început modernizarea portului, însă momentul care a schimbat total istoria orașului a fost în 1966 când s-au descoperit imensele rezerve de petrol. Emiratele Unite Arabe s-au format în 1971, incluzând Abu Dhabi și Dubaiul. Acest oraș a cunoscut o evoluție fulminantă și la începutul anilor 1990, emirul a hotărât să dezvolte ramura turismului, transformând această fâșie de nisip în destinație de lux și centrul financiar al lumii în care nu se plătesc nici un fel de taxe. Dinastia Al Maktoum are o tradiție impresionantă și conduce Dubaiul încă din 1833.
 

            Acest paradis situat pe o fâșie de coastă, a fascinat întreaga lume prin proiecte ambițioase și aerul magic al Orientului Mijlociu. Oferă confort, construcții uimitoare, hoteluri și restaurante de lux, plaje superbe, centre comerciale recunoscute internațional. Localnicii primitori au pariat pe puterea tehnologiei, dar și-au păstrat tradiția și cultura străveche. Indiferent în ce parte a orașului văaflați, veți auzi de cinci ori pe zi îndemnul la rugăciune pentru musulmani. Construcția hotelului Burj Al Arab, inaugurat în 1999, este absolut impresionantă. Este simbolul orașului, ridicat pe o insulă artificială și este singurul din lume care oferă servicii de 7 stele. Moscheea Jumeirah, cea mai mare din oraș, are o construcție în tradționalul stil islamic și poate fi vizitată chiar dacă nu sunteți de religie musulmană. Orașul vechi păstrează din arhitectura originală și este plin galerii de artă și de cafenele în care vă puteți relaxa. Muzeul Dubai oferă posibilitatea de a afla mai multe informații despre istoria și evoluția acestei metropole. A fost ridicat în 1799 și înainte funcționa ca palat și garnizoană. Cea mai veche școală din Dubai, Al Ahmadiya, a fost complet restaurată și poate fi vizitată. Dubaiul se mândrește și cu cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, cu o înălțime de 828 de metri și 160 de etaje. Are formă de floare de lotus iar la etajul 154 se află o moschee. Unul dintre cele mai mari provocări a fost construirea primelor insule artificiale din lume, Insulele Palm, care sunt vizibile din spațiu. Aici se află și celebrul Hotelul Atlantis care dispune de AquaVenture Water Park. În Dubai, turiștii au la dispoziție peste 25 de mall-uri și piețe în aer liber. Mall-ul Emiratelor este recunoscut pentru centrul de ski din interior și găzduiește peste 500 de magazine. În Mall Dubai, cel mai mare centru comercial din lume, puteți admira acvariul uriaș care conține peste 80 de mii de specii. De pe terasa acestuia aveți posibilitatea să vedeți fântâna arteziană, Dubai Fountain, care aruncă apa până la înălțimea de 500 de metri. Gold Souk este una dintre piețele tradiționale și are darul de a atrage o mulțime de turiști ce doresc să cumpere sau poate doar să se plimbe printre străduțele înțesate de magazine unde se află cele mai fine lucrări făcute în aur de 22K. În Dubai se celebrează pasiunea pentru cumpărături prin două festivaluri: Festivalul de Shopping din ianuartie sau februarie și Surprizele Verii organizat în iunie sau iulie unde vă puteți bucura de reduceri de până la 75%. Această destinație de lux oferă și plaje pe măsură, fiind considerate cele mai frumoase din lume, iar una dintre cele mai căutate atracții turistice este safariul, o experiență de neuitat. Veți admira apusul spectaculos în deșert, în timp ce veți savura din preparatele specifice.

 

 
            Cum ajungi în Dubai?

 
 Aeroportul Internațional Dubai este cel mai aglomerat din Orientul Mijlociu. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul până în centrul orașului.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.