Home   /   Bilete-de-avion   /   Dublin
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Dublin – „Cu zâmbetul pe buze ”

            Acest oraș plin de viață și fermecător cucerește prin tradiție, cultură și ospitalitatea localnicilor. Capitala Irlandei, Dublin, este așezată pe malurile râului Liffey și este centrul economic și educațional al țării. Peisajele sunt spectaculoase, iar catedralele, palatele, monumentele și clădirile medievale sunt foarte bine conservate și demonstrează respectul pe care îl au irlandezii față de istoria și cultura lor. În Dublin s-au născut sau au trăit mulți scriitori celebri precum James Joyce, Oscar Wilde, Bram Stoker și George Bernard Shaw. Orașul este plin de spații verzi și parcuri, oamenii de aici sunt vorbăreți și cu zâmbetul pe buze, iar spiritul irlandez îl veți resimți peste tot, dar mai ales în atmosfera specifică din pub-urile aglomerate unde trebuie să gustați din berea neagră Guinness sau whisky local Jameson.

 
            Primele referințe despre acest loc apar în scrierile lui Ptolemeu în 140 când aici exista o așezare numită Eblana. Ulterior, în această zonă, se afla o așezare celtică numită Ath Cliath. În 841 vikingii au fondat un nou oraș pe malul de sud al râului Liffey pe care l-au folosit ca centru pentru comerț, numit Dubh Linn. În secolul al XII-lea a urmat cucerirea normandă, iar în 1204 s-a construit Castelul Dublin. În 1314 armata scoțiană a invadat orașul, însă la scurt timp au părăsit locul. În secolul al XVI-lea Dublinul a prosperat sub dominație engleză și a fost construit Colegiul Trinity în 1592 din ordinul  Reginei Elisabeta I a Angliei. De-a lungul istoriei au existat multe perioade tensionate și revolte, iar ciuma a lovit de mai multe ori orașul, dar a reușit să-și refacă forțele de fiecare dată. În secolul al XVII-lea ajunge un oraș important din Europa și ulterior capitala Statului Irlandez și mai târziu a Republicii Irlandeze. În 1759 se deschide fabrica Guinness care a devenit faimoasă în toată lumea aducând un plus economiei.

           
             Dublin este un oraș care își păstreze indentitatea și oferă turiștilor oportunitatea de a cunoaște cultura irlandeză într-un mod original. Cea mai bună modalitate de a descoperi orașul este mergând pe jos printre străduțele ce și-au păstrat din aerul medieval. În Dublin au loc anual o mulțime de evenimente și festivaluri precum Festivalul de Dans Contemporan și parada organizată la începutul primăverii, de ziua Sfântului Patrick, când orașul vibrează de energie și au loc spectacole stradale și concursuri. Una dintre cele mai vechi și cunoscute zone este vechiul cartier Temple Bar unde aveți la dispoziție o mulțime de magazine, restaurante și pub-uri din care muzica răsună până în zori. Brazen Head este cel mai vechi pub și funcționează din 1198. O'Connell Street, bulevardul principal, este situat în partea de nord a metropolei iar aici puteți vedea monumentul The Spire, dar și clădirea Poștei, construită între anii 1815-1818,  un exemplu impresionant de arhitectură georgiană. Aici Patrick Pearse a citit cu voce tare „Proclamarea Republicii Irlanda”. În Dublin sunt o mulțime de catedrale, castele, muzee și galerii de artă ce merită vizitate precum Muzeul Național al Irlandei renumit pentru secțiunea sa de arheologie, Galeria Națională Irlandeză și Galeria Municipală Hugh Lane. Catedrala Sfântul Patrick se află în centrul orașului și este cea mai mare din Irlanda. A fost ridicată în 1191 pe locul în care se spune că Sfântul Patrick boteza localnicii. Castelul Dublin a fost construit între 1208 și 1220 și a fost folosit multă vreme ca centru administrativ. Are una dintre cele mai vechi arhitecturi și găzduiește biblioteca Chester Beatty care conține printre multe altele și o colecție impresionantă de papirusuri, manuscrise islamice, texte biblice, colecții de gravuri și cărți din întreaga lume. În vechea Bibliotecă a Colegiului Trinity se află una dintre cele mai mari atracții turistice, manuscrisul numit „Book of Kells” care conține texte în latină a celor Patru Evanghelii din Noul Testament scrise în jurul anilor 800 de călugării irlandezi. Cartea a fost îngropată în timpul invaziei vikingilor pentru a fi salvată. Oamenii din Dublin iubesc natura, motiv pentru care veți avea la dispoziție o mulțime de spații verzi, grădini și parcuri în care să vă relaxați. Phoenix Park este cel mai mare parc urban din Europa iar aici puteți vizita și Grădina Zoologică deschisă în 1831. O vacanță în acest oraș nu este completă fără a merge la Fabrica de bere Guinness, simbolul orașului. Această bere celebră în toată lumea are o tradiție ce datează din 1759.

 
            Cum ajungi în Dublin?

 
 Aeroportul Dublin se află la 13 km de oraș.  De aici puteți lua autobuzul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.