Home   /   Bilete-de-avion   /   Dubrovnik
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Dubrovnik – Orașul-fortăreață de la Marea Adriatică

            În sudul Croației, pe coasta Mării Adriatice, se află acest oraș-fortăreață care uimește prin peisajele sale ce par să aparțină unei lumi magice. Încărcătura istorică o veți resimți peste tot, plimbându-vă pe străduțele înguste cu marmură albă și admirând bisericile, monumentele, palatele medievale și clădirile în care se îmbină frumos diferite stiluri precum baroc, gotic și renascentist. Dubrovnik are o viață culturală bogată, găzduind o mulțime de evenimente și festivaluri precum „Carnavalul de la Dubrovnik”, o tradiție din secolul al XIV-lea, sau celebrul festival organizat vara, „Dubrovnik Summer Festival”, cel mai mare eveniment artisitc din țară. Acest port, așezat între munte și mare, este înzestrat cu o frumusețe naturală de neegalat, oferind peisaje superbe și ocazia de a descoperi unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa.
 

            Există păreri diferite despre cei care au întemeiat primii, în secolul al VII-lea,o așezare aici. Unii susțin că au fost refugiații din orașul roman Epidaurus, fugind de slavi, iar a doua variantă susține că navigatorii greci sunt cei care au pus bazele acestui port. În acea vreme purta numele Ragusa și se afla pe insula stâncoasă Laus care între timp s-a unit cu orașul slav de pe coastă, numit Dubrava. Ragusa a intrat sub protecția Imperiului Bizantin, dar și-a păstrat statutul de oraș independent.  În Evul Mediu deja se dezvoltase puternic datorită comerțului pe mare și a fost centrul de plecare a Cruciadelor. A intrat sub suveranitatea Veneției din 1205 până în 1358 când a căpătat independența ca stat al Ungariei prin Tratatul de pace de la Zadar. În secolul al  XV-lea, turicii au încercat să între în fortăreață, însă nu au putut trece de zidurile groase. În 1806 a fost cucerit de armata lui Napoleon, iar în 1815 conducerea orașului a fost preluată de Imperiu Habsburgic și a instaurat Regatul Dalmației. După căderea Austro-Ungariei în 1918 devine parte a Regatului Serbiei, Croației și Sloveniei, iar numele orașului a fost schimbat în Dubrovnik. În timpul celui de-al doilea război mondial a fost ocupat pe rând de italieni și germani. În 1944 a devenit parte a Iugoslaviei comuniste și în 1991 își declară independența.

 

            Părțile distruse în timpul războiului au fost restaurate cu grijă, astfel Dubrovnik își păstrează din frumusețea originală și oferă turiștilor atracții turistice deosebite. Păstrând din aerul medieval, partea veche a orașului, Stari Grad, a intrat sub patrimoniul UNESCO din 1979 și încântă prin arhitectura clădirilor, fântânilor și monumentelor, dar și prin bogăția culturală. Se poate intra prin istorica poartă Pile, iar pe strada principală, Stradun, puteți admira Fântâna Onofrio, ridicată în 1438. Aici puteți vizita Biserica Sf. Blaise, cu arhitectura frumoasă în stil gotic și Mănăstirea Franciscană păstrată intactă, iar lângă aceasta se află una dintre cele mai vechi farmacii din Europa. Palatul Sponza, ridicat în 1522, conține arhivele naționale ale țării și găzduiește o expoziție dedicată celor care și-au pierdut viața în războiul din 1991-1995. Palatul Rectorului, construit în 1441, funcționează ca muzeu și este o frumoasă demonstrație de arhitectură gotică și renascentistă. Construcția zidurilor care îmbrățișează orașul vechi a început în secolul al XII-lea și a durat câteva secole și reprezintă atracția principală a orașului de unde puteți avea o priveliște încântătoare asupra Dubrovnik-ului și a mării. Zidurile au o grosime care variază între doi și trei metri și o înălțime de 25 de metri. Insulele Lokrum, Mljet și Korcula sunt destul de aproape de oraș și încântă prin peisaje paradisiace cu vegetație bogată. Viața de noapte în oraș este animată de o mulțime de cluburi, baruri, restaurante și terase unde aveți ocazia să savurați din bucătăria locală cu influențe puternice mediteraneene.

 
             Cum ajungi în Dubrovnik?

 
 Aeroportul Dubrovnik se află la 20 de kilometri de oraș. De aici puteți merge cu autobuzul sau taxiul.
 
 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.