Home   /   Bilete-de-avion   /   Florenta
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Florenta - Capitala artei

             În inima Italiei, printre dealurile îmbelșugate ale regiunii Toscana, se află această metropolă uimitoare a cărei glorie strălucește și în prezent. Frumusețea sa desăvârșită este moștenirea lăsată de marii artiști care au trăit și au creat capodopere aici precum Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Donatello, Dante, Boccaccio, Botticelli și Niccolo Machiavelli. Farmecul acestui oraș este dat de complexitatea culturală și artistică care se reflectă în arhitectura predominant renascentistă. Urme ale civilizațiilor romane și etrusce sunt dovada istoriei îndelungate și încă se mai pot observa pe alocuri. Familia Medici a condus sute de ani acest oraș și a adus un aport cultural major, finanțând ridicarea mai multor clădiri, grădini și piețe deosebite care pot fi admirate și în zilele noastre. Unele dintre cele mai faimoase palate, muzee și biserci medievale din lume își oglindesc frumusețea în apa râului Arno care străbate Florența.

 

            În secolul al VIII-lea i.e.n., această zonă era dominată de etrusci. În anul 59 i.e.n. romanii conduși de Julius Caesar au invadat și au ridicat aici un oraș tipic roman a€“ castrum, astfel s-a născut Florența. S-a dezvoltat rapid devenind un important centru comercial. După ce Imperiul Roman de Apus s-a prăbușit în fața barbarilor ce veneau din vestul Europei, orașul a intrat într-o perioadă întunecată. A fost cotropită pe rând de diferiți invadatori precum goți și longobarzi și a trecut prin numeroase războaie, însă a reușit să se ridice de fiecare dată. În secolul al XIII-lea își recucerește autoritatea și încep marile schimbări arhitecturale. În 1252 bate propia monedă care devine în scurt timp moneda de schimb în întreaga Europă. În secolul al XIV-lea se naște un curent ce avea să influențeze întreaga lume a€“ Renascentismul. A urmat domnia familei Medici care a durat peste 300 de ani. Sub conducerea acestei dinastii, Florența a evoluat considerabil din toate punctele de vedere, dar mai ales arhitectural, artistic și intelectual.  În secolul al XVIII-lea orașul a fost condus de  familia habsburgică Lorena până în 1859. În 1861 s-a înfăptuit unirea Italiei într-un singur stat, iar Florența a devinit pentru câțiva ani capitala Regatului Italiei.

             Fiecare străduță a orașului este magică și dezvăluie comori arhitecturale încântătoare. Centrul vechi a intrat sub patrimoniul UNESCO din 1982 și  păstrează atmosfera medievală prin numeroase construcții istorice bine conservate. Impunătorul Dom, Il Duomo di Firenze, al catedralei Santa Maria del Fiore, așezată pe malul drept al râului Arno, are o vechime de peste 500 de ani și o arhitectură deosebit de frumoasă cu influențe renascentiste și gotice. Cupola sa înaltă este opera lui Brunelleschi, iar ușile de bronz ale lui Ghiberti. Lucrările lui Giotto și Michelangelo din interior sunt încă o dovadă a geniului acestora. Baptisteriul, locul de botez al Sfântului Giovanni, se află în fața catedralei și se remarcă prin ușile sale de bronz, în special cea din est, capodopera sculptorului florentin Lorenzo Ghiberti, numită "Poarta spre Paradis". Pe malul stâng al râului se află  Palazzo Pitti, o construcție de o frumusețe copleșitoare care datează din secolul al XV-lea. A fost reședința ducilor de Toscana din secoul al XVI-lea până în secolul al XIX-lea și găzduiește o impresionantă colecție de artă unde veți putea admira printre altele și operele artiștilor Tintoretto, Raphael și Andrea del Sarto. În spatele palatului, într-o zonă deluroasă de poveste, se întind grădinile Boboli unde vă puteți bucura de priveliști încântătoare. Aici se țin concerte în aer liber în fiecare an în cadul Festivalului de Muzică din mai. Bogăția culturală a acestui oraș se remarcă prin numeroase galerii și muzee ce și-au câștigat renumele internațional precum Muzeul Uffizi care se mândrește cu picturile lui Rembrandt, Bacchus a lui Caravaggio și Nașterea lui Venus de Botticelli și Galleria dell Accademia  unde veți avea ocazia să admirați capodopera lui  Michelangelo, statuia lui David. Râul Arno este traversat de numeroase poduri elegante însă Ponte Vecchio, fiind cruțat de capriciile istoriei, reprezintă o atracție turistică în sine care datează din secolul al XIV-lea. Adăpostește o mulțime de clădiri vechi, ateliere și magazine cu bijuterii. Acest oraș-muzeu cu străduțe înguste și construcții fabuloase ce amintesc de perioada marilor artiști ai Renașterii, a fost binecuvântat și cu o așezare ideală, pe dealurile viticole din zona Chianti. Bucătăria tradițională și vinurile toscane o să vă încânte cu siguranță simțurile.

 


 
            Cum ajungi în Florența?

 
 Aeroportul Internațional Vespucci este situat la 15 km de centru orașului.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.