Home   /   Bilete-de-avion   /   Frankfurt
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Frankfurt - Orașul lui Goethe

            În sud-vestul Germaniei, pe malurile râului Main, strălucesc impozant zgârie-norii răsăriți printre clădirile vechi, rămase neclintite de secole, păstrând în ele trecutul unui oraș care a fost aproape distrus, dar care s-a ridicat din propria cenușă. Este centrul financiar al Europei Continentale, găzduind sediile multor bănci importante precum și Banca Centrală Europeană, Banca Federală a Germaniei și Bursa de Valori recunoscută în întrega lume. Frankfurt atrage prin diversitatea culturală, dar și prin viața de noapte intensă pe care o oferă, fiind cunoscut în rândul tinerilor mai ales pentru stilul de muzică techno despre care se spune că s-a născut aici. Anual au loc o mulțime de evenimente, festivaluri și prezentări precum Museumsuferfest, Sunetul Frankfurtului și Târgul de Carte de la Frankfurt. Această metropolă este rezultatul îmbinării grațioase între istorie, cultură și creativitate, este orașului lui Goethe și al celebrei Școli din Frankfurt.

            Are o vechime de peste 2000 de ani. Istoria sa începe în secolul I când romanii au pus bazele unei garnizoane în această zonă. Cu timpul a ajuns unul dintre cele mai importante orașe ale Imperiului Roman, centru comercial recunoscut, cu o economie înfloritoare. În secolul al XII-lea a devenit locul în care se alegeau și încoronau regii, iar această tradiție a durat până în 1792. Ulterior a intrat sub dominația francezilor până în anul 1813 când Frankfurt a intrat în Confederația Germană și a fost numit oraș liber prin Congresul de la Viena. În anul 1866 și-a pierdut independența și a fost anexat Prusiei. În 1914 a fost fondată Universitatea din Frankfrut care și-a păstrat importanța până în zilele noastre. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost puternic bombardat, însă a fost reconstruit devenind unul dintre cele mai frumoase orașe din puct de vedere arhitectural. După terminarea războiului a devenit parte din statul Hesse al Germaniei și a continuat să se dezvolte ajungând un important centru financiar și economic.

            Acest oraș german, încântă prin creativitatea nemărginită și dorința arhitecților de a reînsufleții acest loc cu cele mai futuriste și înalte construcții, dar și prin moștenirea lăsată de un trecut îndelungat reflectat în clădirile vechi, păstrate cu grijă. Acest contrast nu deranjează, ci din contră, cele două imagini se completează reciproc și redefinesc identitatea metropolei. Secole întregi a funcționat ca un important centru comercial, astfel ospitalitatea și atmosfera caldă fac parte din tradiția oamenilor de aici. O plimbare prin zona nouă a orașului cu siguranță o să fascineze prin construcții spectaculoase, însă Centrul Vechi păstrează din aerul medieval, purtându-și turiștii într-o vreme în care aici se afla doar un târg prosper. În Piața Romerberg, situată în Centrul Vechi, sunt o mulțime de clădiri istorice, unele dintre ele datând din secolul al XV-lea, însă cea mai faimoasă dintre ele este Primăria Romer, un complex format din 3 clădiri gotice. În Sala Împăratului, situată la primul etaj, sunt expuse portretele celor 52 de împărați ai Sfântului Imperiu Roman de Națiune Germană. Catedrala Sfântul Bartolomeu, unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectură gotică, a fost construită inițial în 822 și după ce un incediu a distrus o parte din ea a fost recondiționată în secolul al XIV-lea. Din turnul său vă puteți bucura de o priveliște deosebită asupra râului și a întregului oraș. Muzeul de Istorie din Piața Romerberg te va duce într-o vreme îndepărtată și îți va oferi detalii despre originile și trecutul acestui loc. În centrul orașului se află unul dintre cele mai importante atracții turistice, Opera veche, ridicată la sfârșitul secolului al XIX-lea în stil renascentist. Este un loc plin de farmec, cu o încărcătură istorică puternică. În apropiere, Grădina Botanică Palm vă va încânta cu sute de specii de plante din flora tropicală și păduri tropicale. Este orașul în care s-a născut Johann Wolfgang von Goethe. Casa sa a fost distrusă în timpul bombardamentelor, însă a fost reconstruită fildel după cea originală fiind vizitată de o mulțime de turiști cuceriți de capodoperele marelui scriitor.

 

 


             Cum ajungi în Frakfurt?

 
 Aeroportul Internațional Frankfurt se află la 15 minute de centrul orașului.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.