Home   /   Bilete-de-avion   /   Geneva
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Geneva – Orașul ceasurilor de lux

 
            În extremitatea vestică a Elveției, în partea franceză, se află acest oraș sofisticat care oferă turiștilor plăcerea de a descoperi o lume atât de aproape de perfecțiune. În Geneva, se trăiește după standarde înalte, fiind cunoscut ca orașul cu cea mai bună calitate a vieții. Această mică metropolă găzduiește multe sedii importante precum al doilea centru ONU și sediul organizației „ Crucea Roșie”. Geneva este străjuită de munții Alpi și Jura, iar frumusețea naturală de care dispune îi oferă o imagine de poveste fiind așezată pe malul lacului Leman - cel mai mare din Europa - în care se varsă râurile Ron și Arve. Ceasurile produse aici sunt recunoscute în întreaga lume pentru eleganța și calitatea înaltă.
 

           Primele referințe istorice despre acest oraș apar în anul 121 î.e.n. când se menționează că Geneva este un oraș de graniță ocupat de romani. În 1000 făcea deja parte din Imperiul German. În 1536 locuitorii orașului s-au definit ca fiind protestanți, iar orașul lor a devenit Republică, aici fiind și reședința reformatorului protestant Jean Calvin. Francezi au anexat Geneva și teritoriile vecine în 1798, dar după Congresul de la Viena, în 1815 cantonul Genevei a devenit parte a Confederației Elvețiene.
 

           Geneva îți dezvăluie o lume elegantă și curată, în care clădirile sunt grandioase și au o arhitectură ordonată și încântătoare. Deși este pe teritoriul Elveției, influențele puternice franceze se resimt peste tot. Orașul este recunoscut pentru marile magazine de lux care comercializează cele mai fine și scumpe bijuterii, ceasuri și haine, dar și pentru bogăția culturală și încărcătura istorică. Numeroase obiective turistice, naturale sau ridicate de om, vă așteaptă să descoperiți complexitatea celei mai mici metropole din lume. O plimbare cu barca pe lacului Leman vă oferă imagini de neuitat, aici puteți vedea faimoasa fântână Jet d'€™eau- simbolul orașului, Munții Alpi și Jura ce se întind de-a lungul său. Puteți debarca chiar în Grădina Botanică unde veți putea admira mii de specii de plante. Majoritatea băncilor, hotelurilor, restaurantelor și magazinelor sunt amplasate pe marginea lacului, fiind recunoscută ca zonă comercială. Pe partea stângă a lacului se întinde centrul vechi, care atrage o mulțime de turiști prin clădirile istorice bine conservate. Catedrala Sfântul Petru, construită în secolul al XII-lea, se ridică pe cel mai înalt loc al centrului vechi și impresionează prin grandoarea sa. Din turnul nordic puteți privi întregul oraș de la înălțime, iar subsolul său găzduiește Muzeul de Arheologie. În apropiere gasiţi renumitul Parc des Bastions, unde se află Monumentul Internațional al Reformei cu inscripția devizei reformei și a Genevei: „Dupa întuneric, vine lumina”.  Orașul se mândrește cu o tradiție  îndelungată în industria ceasurilor și vă oferă posibilitatea de a afla detalii interesante despre istoria acestora vizitând Muzeul Ceasurilor, aflat tot în Centrul Vechi. De asemenea, Ceasul floral din Parcul Englezesc o să vă cucerească prin cadranul său imens, plin de flori care sunt schimbate permanent, în funcție de sezon.
 

            Cum ajungi în Geneva?

 Aeroportul Internațional Geneva (Cointrin) se află la 5 km de centrul orașului.

 

 

 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.