Home   /   Bilete-de-avion   /   Glasgow
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Glasgow – Cultură, muzică și artă scoțiană la superlativ

 

                 Inima culturii și civilizației scoțiene se află în Glasgow, un oraș fermecător și plin de viață, așezat pe malurile fluviului Clyde. Unele dintre cele mai frumoase galerii de artă și muzee din Europa se găsesc în această metropolă încântătoare. Anual sunt organizate o mulțime de evenimente, concerte și festivaluri precum Festivalul Celt, Festivalul de jazz și Festivalul de film de la Glasgow. Diversitatea culturală și arhitectura predominat victoriană crează o atmosferă unică motiv pentru care a fost numit Oraș European al Culturii în 1990 și Oraș al Arhitecturii și Designului în 1999. Numele său în scoțiană însemna „loc inverzit”, având peste 70 de parcuri și grădini în care vă puteți relaxa și admira monumentele istorice și vegetația deosebită. În același timp, Glasgow este al doilea centru comercial din Marea Britanie, dar și unul din cele mai importante centre industriale, fiind portul unde se construiesc cele mai multe vase din țară.

 

                Această zonă a fost populată încă din timpuri preistorice. Originile orașului sunt legate de biserica ridicată de Sfântul Mungo aici în secolul al VI-lea. Satul pescăresc de pe malul fluviului Clyde a început să se dezvolte și a ajuns un important centru comercial. În Evul Mediu aici existau o mulțime de meșteșugari, iar târgurile ținute erau recunoscute. În 1451 a fost ridicată Universitatea care i-a adus un plus de prestigiu. De-a lungul istoriei a întâmpinat și perioade întunecate fiind lovit de ciumă, incendii, revolte, însă a continuat să crească și să se dezvolte. Începând cu secolul al XVII-lea activitatea portului a început să prindă formă. Comerțul, construcția de nave și ingineria grea au transformat acest oraș în unul dintre cele mai importante centre industriale din lume. În secolul XX economia țării a intrat în declin. Glasglow a abordat o nouă strategie și a  început să investească mai mult în infrastructură, arhitectură și turism. În momentul de față este cel mai mare oraș din Scoția și una dintre cele mai căutate destinații turistice.

 

              Aspectul fermecător al orașului este dat de moștenirea istorică, dar și de viața culturală vibrantă și înclinația spre artă. Majoritatea clădirilor păstrează arhitectura victoriană care coexista cu îndrăznețele construcții moderne, iar galeriile de artă și muzeele sunt la tot pasul în Glasgow. Orașul este împărțit în două zone destul de diferite, însă ambele cuceresc turistul în egală măsură.  Zona numită West End are un aer aristocratic, unde veți găsi  o mulțime de obiective  de vizitat, dar și cafenele, pub-uri și restaurante cochete. Aici se află și prestigioasa Universitatea din Glasgow, cu o arhitectură gotică superbă, ridicată în 1451, una dintre cele mai importante instituții academice din Marea Britanie. Muzeul și Galeria de Artă Kelvingrove, aflate tot în această zonă, sunt renumite pe plan mondial având unele dintre cele mai valoroase colecții printre care se numără și lucrări semnate de Salvador Dali. A două zonă, numită City Center este înțesată cu magazine, centre comerciale și locuri destinate distracției. Glasgow își cucerește turiștii prin diversitate de atracții pe care o oferă.  Castelele medievale  precum Bothwell și Kelburn ridicate în secolul al XIII-lea  încântă prin aspectul de poveste și grădinile pline de verdeață ce le înconjoară. Orașul găzduiește și cea mai mare bibliotecă publică din Europa, Biblioteca Mitchell, cu peste un milion de manuscrise. Glasgow a fost declarat recent de UNESCO „orasul muzicii” datorită locațiilor legendare precum The Arches, King Tuta€™s și Barrowland care au avut pe scenă cele mai în vogă formații, iar Glasgow Royal Concert Hall și City Hall au încântat publicul cu muzică clasică. Localnicii sunt vorbăreți și veseli, caracteristic scoțienilor, iar cele trei stadioane ale orașului, cele mai mari din Scoția, demonstrează pasiunea acestora pentru fotbal. Între obiectivele pe care le aveți de vizitat, care nu sunt puține la număr, vă recomandăm să luați o pauză la celebra ceainărie Willow Tea Room, construită în 1903, un loc magic de care vă veți îndrăgosti imediat.


 
              Cum ajungi în Glasgow?


 
 Aeroportul Internațional din Glasgow se află la 13 km de centrul orașului. De aici puteți lua trenul, autobuzul sau taxiul.
 
 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.