Home   /   Bilete-de-avion   /   Gran-canaria
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Gran Canaria – Cea mai iubită dintre insulele Canare

            Aproape de coasta vestică a Africii de Nord se află acest paradis scăldat de apele Oceanului Atlantic care primește pe tot parcursul anului peste două milioane de turiști cuceriți de frumusețea deosebită cu care a fost înzestrată această insulă. Gran Canaria aparține Spaniei și este apreciată mai ales pentru peisajele încântătoare, dar și pentru moștenirea istorică. De la munții vulcanici și abrupți din partea de nord,  păduri tropicale cu vegetație luxuriantă, dune de nisip alb specifice deșertului și plajele frumoase care se întind lin spre apă, această insulă exuberantă oferă oportunitatea de a cunoaște o lume în care spiritul latin, tradiția și cultura localnicilor dau un farmec aparte. A fost declarată Rezervație a Biosferiei și este o comoară a patrimoniului UNESCO.

            Există o mulțime de mituri și legende despre originea primilor locuitori de pe această insulă. Se crede că a fost populată în jurul anului 500 i.e.n. de "a€œguanches”  care erau descendenții berberilor din nordul Africii. Aceștia au numit insula Tamaran și au dus o viață liniștită până în secolul al XIV-lea când navele portughezilor, italienilor și catalanilor au ajuns aici. Canarii au dus lupte sângeroase pentru a se apăra mai ales de invazia spaniolă, însă în 1483 au fost învinși de aceștia. În 1927, arhipelagul a fost împărțit în două parti, Las Palmas și Tenerife. Insula a început să-și dezvolte industria turismului încă din 1912, când au fost dezvoltate o serie de proiecte privind îmbunătățirea infrastructurii. În 1982 și-a câștigat statutul de guvernare autonomă. Situat între Tenerife și Fuerteventura, este numită și insula-continent datorită reliefului diversificat.
 

              Aspectul sălbatic al pădurilor tropicale, al munților stâncoși și al plajelor naturale este printre principalele motive pentru care acest loc este atât de apreciat. Clima este plăcută în tot timpul anului iar în general nordul este mai răcoros, iar în partea de sud este mai cald. Insula Gran Canaria  are foarte multe de oferit răsplătind orice efort depus pentru explorarea sa prin peisaje fabuloase. Capitala insulei, Las Palmas, este unul dintre cele mai importante porturi ale Spaniei. A fost fondat în 1478 de Juan Rejon și găzduiește o mulțime de clădiri istorice care spun povestea acestui loc precum Muzeul Canario în care aveți ocazia să aflați detalii despre istoria și cultura canară. Se spune că în acest port a ancorat Cristofor Columb pentru a-și repara nava, iar „Casa de Colon”, clădirea în care se crede că a fost cazat, are o arhitectură canariană autentică și o vechime de peste jumătate de mileniu. Este un oraș plin de viață cu bulevarde aglomerate, centre comerciale recunoscute și viață de noapte activă, iar carnavalul care se desfășoară anual aici este cunoscut în întreaga lume. Plaja Las Canteras este așezată în centrul capitalei și este considerată una dintre cele mai bune datorită așezării excepționale. Răsăritul de soare privit de pe dunele din Maspalomas este o amintire care nu va dispărea ușor din inima dumneavoastă. Această rezervație naturală este ideală pentru iubitorii de soare și se află pe coasta sudică a insulei între stațiunile Maspalomas și Playa del Ingles care se mândresc cu plaje superbe și o mulțime de hoteluri, restaurante și cluburi pline până în zorii zilei. De asemenea plajele San Augustin și Puerto Rico sunt printre preferatele turiștilor, mai ales a iubitorilor de sporturi nautice. Satele pitorești, parcurile imense și drumețiile făcute pe munte vă vor oferi o perspectivă inedită asupra frumuseții naturii,  aproape neschimbată de om, a acestei insule exotice.

 

 

 


              Cum ajungi în Gran Canaria?

 
 Aeroportul se află în Las Palmas. Vă puteți deplasa pe insulă cu taxiul sau cu mașina închiriată.
 
 

 

         

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.