Home   /   Bilete-de-avion   /   Hamburg
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Hamburg – „Poarta către lume”

            Situat în partea de nord a Germaniei, pe malul râului Elba, se află cel mai mare port al țării, un important centru cultural și economic din Europa. Numele său oficial este „Orașul liber și hanseatic Hamburg”, iar canalele și râurile care îl traversează dau un aer romantic locului. Este un oraș spectaculos cu o încărcătură istorică puternică, iar viața culturală a acestuia este foarte apreciată. Prin cele peste 50 de muzee, galerii de artă, teatre, biserici și clădiri vechi care spun povestea unor vremuri îndepărtate, orașul atrage o mulțime de turiști în fiecare an. În 2011 a fost desemnat „Capitala verde a Europei” fiind printre puținele orașe în care numărul copacilor îl întrece pe cel al locuitorilor.

 

          Referințe despre acest loc apar încă din secolul al IV-lea i.e.n. A fost cunoscut sub numele Treva până în momentul în care un castel a fost ridicat între râul Alster și Elba din ordinul împăratului Charlemagne în secolul al IX-lea. Orașul este redenumit Hamburg și devine episcopie romano-catolică urmând ca în 836 să se alăture Bremenului. În 1188 a fost construit portul și orașul a început să se dezvolte comercial și teritorial. În 1189 Barbarossa îi oferă statutul de Oraș Liber Imperial și fără taxa de acces. Importanța sa a crescut odată cu dezvoltarea Ligii Hanseatice, însă spre sfârșitul Evului Mediu aceasta a început să scadă. În 1810, în timpul războaielor napoleoniene, a fost anexat Imperiului Francez. Cinci ani mai târziu, odată cu căderea lui Napoleon, a devenit noul membru al Confederației Germane, iar în 1819 a fost numit „Orasul liber și hanseatic Hamburg”. De-a lungul istoriei a trecut prin perioade tulburi, însă din 1990, de la reunificarea Germaniei, a reînceput să-și recâștige renumele de cel mai mare și influent port din țară.

 

            Este considerat „poarta către lume” datorită activității portuare intense, aici fiind amplasate și marile companii de rafinare a petrolului. Orașul găzduiește anual numeroase evenimente și spectacole renumite la nivel internațional, iar cea mai importantă sărbătoare este ziua portului €“ Hafengeburtstag, celebrată printr-o paradă a vapoarelor și prin atmosfera veselă care se resimte peste tot. Cu o vechime de peste 800 de ani, portul își întâmpina turiștii cu un vas imens transformat în muzeu și restaurant, numit Rickmer Rickmers. Caracterul maritim distinct, cele peste 2500 de poduri care unesc malurile râurilor și a canalelor, frumusețea pitorească și clădirile grandioase care dau un aer imperial orașului, fac din Hamburg una dintre cele mai frumoase metropole din Europa. Lacul Alster, din inima orașului, s-a format încă din secolul al XIII-lea în urma construirii unui baraj pe râul cu același nume. Este unul dintre cele mai vizitate locuri, plin de restaurante și cafenele, iar cel mai bun mod de a vă face o imagine generală despre Hamburg este să mergeți cu barca pe canalele sale care traversează întreg orașul. Primăria numită Rathaus, ridicată între 1866-1897,este mândria localnicilor având o arhitectură neo-renascentistă deosebită și reflectând o perioadă marcată de avuție a metropolei. În fața sa, în piața Rathausmarkt, se desfășoară majoritatea evenimentelor culturale. Biserica Sf. Mihail, una dintre cele mai frumoase edificii din oraș, este  construită în stil baroc și reprezintă simbolul Hamburgului. Din turnul său înalt veți avea cea mai frumoasă priveliște asupra orașului. Cel mai renumit muzeu este Muzeul de Artă Hamburger Kunsthallecare care pe lângă multe alte lucrări impresionante, găzduiește și capodopere semnate de Rembrandt. Această metropolă  verde are o mulțime de parcuri și grădini frumoase care reprezintă o atracție turistică în sine, iar pentru împătimiții de cumpărături, Hamburg este destinația ideală, având o mulțime de magazine și centre comerciale imense. Legendarul cartier Reeperbahn este recunoscut pentru asemănarea sa cu Districtul Roșu din Amsterdam. Are o viață de noapte intensă și este plin de baruri, cluburi , sex-shopuri și cinematografe. 
               Cum ajungi în Hamburg?
 
 De la Aeroportul  Hamburg-Fuhlsbuttel  puteți ajunge în 30 de minute în centrul orașului mergând cu trenul sau autobuzul.
 
 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.