Home   /   Bilete-de-avion   /   Hanovra
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Hanovra – Orașul târgurilor și a grădinilor idilice

            Hanovra are un trecut fascinant și un viitor promițător și încântă prin puterea sa de a se redefini, păstrându-și în același timp identitatea și măreția istorică. Este cunoscut mai ales pentru faimoasele târguri și expoziții pe care le găzduiește anual precum Târgul Hanovra și CeBIT. Așezat în centrul Germaniei, pe malul râului Leine, orașul este important și datorită universităților sale și a facultății de medicină. Deși a pierdut multe clădiri istorice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, câteva construcții au supraviețuit din timpul monarhiei, fiind foarte prețuite, iar cele moderne sunt un exemplu de ambiție și evoluție. Este capitala statului federal Saxonia Inferioară și încântă prin diversitatea culturală oferind teatre, muzee, galerii de artă și o mulțime de festivaluri și evenimente de renume precum Hannover Schützenfest, festivalul practicanților de tir sportiv și Hannover Oktoberfest. Este o metropolă modernă, cu centre comerciale imense și o viață de noapte bogată, iar spațiile verzi și pădurea imensă din inima orașului îi dau un farmec aparte.

            În Evul Mediu, pe malul râului Leine se află un mic sat de pescari. Datorită poziționării strategice în secolul al XIII-lea a devenit un  oraș de referință din regiune. Germania a început să se industrializeze în secolul al XIV-lea, iar comerțul cu fier și argint din Munții Harz a crescut importanța orașului. În secolul al XVII-lea a fost numit Electorat al Sfântului Imperiu Roman. Între anii 1714 și€“1837 a devenit monarhie unindu-se cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei. În timpul războiului de șapte ani a fost atacat de armata franceză care a reușit să cucerească o mare parte din oraș, însă a fost repede recâștigat de trupele anglo-germane. După Congresul de la Viena din 1815, Hanovra a devenit regat și a început să se dezvolte economic, comercial și teritorial. În 1837, uniunea dintre Marea Britanie și Hanovra începe să se destrame, iar în 1866 a fost anexat Prusiei în timpul războiului austro-prusac și transformat în provincie până în 1945. După cel de-al Doilea Război Mondial, Hanovra a fost numită capitala statului federal Saxonia Inferioară, unul dintre cele mai bogate orașe ale Germaniei.

            Având o mulțime de atracții turistice ce merită vizitate, locuitorii orașului s-au dovedit foarte ingenioși și au creat Ruta Firului Roșu care te poartă prin centrul orașului. Urmând linia din cărămidă roșie aveți ocazia să descoperiți 36 dintre cele mai importante obiective. Mândria orașului sunt Grădinile Regale Herrenhausen compuse din Great Garden, Berggarten Georgengarten și Welfengarten. Istoria acestora se întinde pe mai multe secole și sunt o moștenire de care localnicii și turiștii se bucură în egală măsură. În timpul verii se țin o mulțime de evenimente și festivaluri în Great Garden, una dintre cele mai distinse grădini baroce din lume. Aici aveți ocazia să admirați cea mai înaltă fântână din Europa, numită Grosse Fontane.  Berggarten este o frumoasă grădină botanică cu o mulțime de plante exotice deosebite, iar Georgengarten și Welfengarten sunt construite în stil englezesc, cea din urmă fiind locul în care se află Universitatea din Hanovra.  În inima orașului se află zona pietonală numită Kropcke,  plină de magazine, cafenele și restaurante. Aici se află și Opera împodobită cu statuile unor mari compozitori și poeți. Deși a fost foarte afectat de bombardamentele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Centrul Vechi dezvăluie o mulțime de construcții medievale  precum  Biserica Pieții, Casa Leibniz, Casa Nolte, Biserica Kreuz, Palatul Leine și Primăria Veche ridicată aproximativ acum 700 de ani. Noua Primărie a fost ridicată la începutul secolului XX în stil whilhelmian într-o perioadă caracterizată de lux și grandoare. A devenit simbolul orașului și are singurul lift construit în diagonală din Germania.  Acest oraș elegant este recunoscut pentru evenimentele de talie mondială, dar cucerește prin complexitatea cuturala.

 


 
             Cum ajungi în Hanovra?

 
 De la Aeroportul Hanovra puteți ajunge în centrul orașului cu trenul sau taxiul. 

 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.