Home   /   Bilete-de-avion   /   Helsinki
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Helsinki - Cel mai nordic oraș al Europei

           Acest oraș născut din ambiția unui rege, cucerește prin frumusețea și atmosfera inconfundabilă specifică îndepărtatului nord. Așezat pe malul golfului Finic, în sudul Finlandei, este suficient de mare încât să fie numit metropolă, însă îndeajuns de mic încât să fie descoperit mergând pe jos. Helsinki este capitala țării, un important port la Marea Baltică, și este compus dintr-o mulțime de golfuri, peninsule și insule. Conviețuirea armonioasă de aici dintre om și natură este uimitoare, iar plimbările lungi și relaxante prin sutele de parcuri sau pe marginea mării o să vă încânte prin peisajele magice. Zona urbană este compusă din municipiul capitalei și cele trei orașe: Vantaa, Espoo și Kauniainen. Este un centru cultural important al regiunii și pune la dispoziție o mulțime de festivaluri și evenimente precum „Tuska” pentru pasionații de muzca rock și „Helsinki Festival” pentru iubitorii de artă.

 
           A fost întemeiat de regele Gustav I Wasa al Suediei în 1550 din dorința  de a concura cu Revalul, actualul Tallinn, aflat pe celălalt mal al Golfului. Inițial era plasat pe râul Waanta, însă în 1640 a fost mutat în locul în care se află și astăzi, pentru a facilita accesul la mare. În secolul al XVIII-lea a fost ridicată pe stâncile de la intrarea în port Fortăreața de la Suomenlinna menită să apere în fața încercărilor repetative ale rușilor de a cuceri Finlanda care se afla atunci sub stăpânire suedeză. În 1809 însă a fost invadat de trupele rusești iar în 1812, țarul a mutat aici capitala Marelui Ducat al Finlandei. Avantajat de poziția strategică, orașul se dezvoltă puternic economic, comercial și teritorial și după 1917, după proclamarea independenței, a fost numit capitala Finlandei.
 

           Orașul are un amestec arhitectural fascinant în care moștenirea finlandeză se resimte puternic, însă influențele ruse au rămas ca o mărturie a trecutului zbuciumat. În Piața Senatului, partea centrală, se înalță clădiri masive și impresionante precum vechia clădire a Universității și cea a Guvernului care dau o notă rusească peisajului. Aici se țin diferite spectacole și evenimente. Catedrala Luterană, Tuomiokirkko, uimește prin grandoare și strălucirea ei albă. A fost ridicată în secolul al XIX-lea și este reprezentativă pentru acea perioadă. Catedrala ortodoxă rusă Uspensky este ridicată în vârful unei coline, iar aspectul dat de cramida roșie contrastează cu arhitectura întregului oraș. Cea mai impresionantă biserică din Helsinki este Temppeliankio, cu  arhitectura specifică finlandeză. Are o înălțime de 12 metri și o acustică excepțională fiind folsita și că sală de concerte. Piața mare numită Kauppatori este așezată pe malul mării, lângă port, și este deschisă de la primele ore ale dimineții. Vă așteaptă cu cele  mai proaspete produse și de aici puteți lua barca sau feribotul către Suomenlinna unde veți rămâne impresionați de cea mai mare fortăreața de pe Marea Baltică construită în 1778. Face parte din patrimoniul UNESCO din 1991 și reprezintă unul dintre cele mai importante atracții turistice. De asemenea, puteți merge și pe insula Korkeasaari care găzduiește Grădina Zoologică renumită pentru specii deosebite precum leopardul de zăpadă, vulturii aurii și bufnițele albe. Elegantele cafenele și restaurantele în care puteți gusta din mâncărurile tradiționale vă aduc mai aproape de spiritul finlandez, iar nenumăratele muzee vă vor prezența o parte din cultura și istoria acestui tărâm magic precum Muzeul de Artă al Ateneului care conține cea mai mare colecție de pictură și sculptură din Finlanda. Iernile sunt geroase și parcă rupte din povești, iar în timpul verii, aveți la dispoziție o mulțime de plaje cu nisip fin care o să vă încânte pentru că experiența mării este cu totul diferită aici. Localnicii sunt primitori și vorbăreți și probabil că poveștile incitante pe care le veți auzi despre sufletele neliniștite ale soldaților care încă mai bântuie Fortăreața de la Suomenlinna o să vă stârnească imaginația.
 

           Cum ajungi în Helsinki?

 
 De Aeroportul Internațional Helsinki-Vantaa puteți lua autobuzul sau taxiul până în centrul orașului.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.