Home   /   Bilete-de-avion   /   Heraklion
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Heraklion – Centrul cultural al Cretei

           Pe coasta nordică a Cretei se află unul dintre cele mai importante porturi ale Greciei, un oraș plin de viață care poartă amprenta mai multor civilizații și culturi precum cea arabă, bizantină, venețiană și otomană. Străduțele înguste înțesate de cafenele, magazine,terase și clădiri medievale, atmosfera plăcută și viața de noapte fac din Heraklion unul dintre cele mai populare destinații de pe insulă. Această metropolă străveche cucerește prin peisajele care îți taie respirația, plajele însorite cu nisip auriu scăldate de Marea Mediterană și posibilitatea de a descoperi unul din cele mai vechi orașe ale Greciei unde istoria bogată se reflectă în arhitectura clădirilor. Heraklion este capitala insulei, un valoros centru comercial, economic și cultural care găzduiește o mulțime de evenimente recunoscute precum Festivalul de Arte din timpul verii. Bucatele tradiționale cretane care au la bază pește și fructe de mare, îți vor încânta simțurile, iar vinul produs la nivel local este recunoscut pentru calitatea și gustul desăvârșit.
 

            Această insulă a fost locuită din cele mai vechi timpuri, fiind locul unde s-a dezvoltat civilizația minoică. În 824 o populație de origine arabă s-a stabilit aici după ce a eliberat insula de sub stăpânirea Imperiului Bizantin. În 961 a fost recâștigată de acesta și a rămas sub dominație bizantină până în 1204 când a fost vândută venețienilor și a fost redenumită Candia datorită frumoaselor plaje. În această perioadă au fost ridicate fortificații pentru apărare și o cetate în port. Orașul a cunoscut o evoluție puternică din toate punctele de vedere și a devenit un centru important de artă, știință și cultură. În timpul sângerosului război cretan dintre venețieni și otomani, după un lung asediu de 21 de ani, a fost ocupat de Imperiul Otoman și numit Kandiye. În 1898 dobândește autonomie sub suzeranitate otomană la intervenția Marilor Puteri. În această perioadă primește numele de Heraklion, iar în 1913 este alipit Greciei, odată cu întreaga insulă.


             Diferitele civilizații care s-au luptat pentru supremație au lăsat în urmă un oraș deosebit de frumos iar complexitatea moștenirii culturale îi dau acea notă distinsă de care te îndrăgostești pe loc. În Heraklion aveți oportunitatea de a vedea câteva mărturii foarte importante ale istoriei și civilizației grecești. Strada 25 August, numită și €"strada Iluziilor” surprinde într-un mod plăcut spiritul cretan și găzduiește o mulțime de construcții istorice, dar în același timp are și o alură modernă dată de clădirile neoclasice. Agios Titos este unul dintre cele mai renumite locuri de pelerinaj religios din Creta și un punct de reper al străzii. Istoria sa interesantă se întinde pe secole fiind inițial ridicată de bizantini, reconstruită de venețieni în secolul al XVI-lea, transformat în moschee în timpul dominației otomane, iar din 1925 a fost renovată și transformată în biserică ortodoxă. Cel mai important monument cu influențe venețiene și bizantine al insulei este  Basilica Sf. Marcu, așezată în centrul orașului, care a fost ridicată în 1293, iar în momentul de față aici se află Galeria Municipală de Artă. În imediata apropiere puteți admira câteva exemple frumoase de arhitectură venețiană precum  Fântâna Morossini din Piața Leilor și Loggina, sediul primăriei de astăzi, care îmbină armonios două stiluri diferite, doric și ionic. Muzeul de Arheologie aflat în centrul orașului este unul dintre cele mai importante atracții turstice din întreaga Grecie. Adăpostește artefacte din Neolitic până în perioada Romană însumând aproape 6000 de ani de istorie.  Strada  25 August o să vă poarte până în port unde se ridică maiestoase Zidurile Venețiene construite în secolul al XV-lea care oferă o imagine de ansamblu superbă asupra întregului oraș și a mării. Mergând de-a lungul falezei veți ajunge la Muzeul de Istorie a Cretei unde veți afla detalii importante despre trecutul tumultuos al locului. Unul din motivele pentru care mulți turiști vizitează Creta este Palatul Knossos despre care se crede că a fost construit în 1900 i.e.n.. Situat la 5 km de oraș este reprezentativ pentru civilizația Minoică iar în mitologia greacă sunt foarte multe mituri și legende cunoscute care se leagă direct de această relicvă. O vacanță pe această insulă înseamnă și peisaje exotice și  plaje superbe cu nisip fin pe care le găsiți atât în nord cât și în sud, acestea din urmă fiind mai retrase și cu aspect mai sălbatic.

 

 

             Cum ajungi în Heraklion?

 Aeroportul  Nikos Kazantzakis se află la aproximativ 5 km în estul orașului. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.