Home   /   Bilete-de-avion   /   HongKong
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Hong Kong - Între tradiție orientală și inovație

............. Ambiția și spiritul întreprinzător al poporului chinez se reflectă în clădirile fanteziste și moderne ale Hong Kong-ului, unul dintre cele mai bogate orașe din lume. Această metropolă ultramodernă impresionează prin ritmul de viață  alert ce se desfășoară între cei peste 1200 de  zgârie-nori, dar și clădirile construite în stilul tradițional chinezesc. Păstrându-și farmecul oriental, Hong Kong a moștenit și câteva influențe britanice îmbinând într-un mod unic cultura orientală cu cea occidentală. 

              La început, pe insula Hong Kong se afla un mic sat pescăresc. În urma Primului Război al Opiului, China a fost nevoită să o cedeze Marii Britanii (1842). Aceștia l-au transformat în port pentru navele lor de comerț. După ce au obținut de la împăratul Chinei controlul și asupra unei bucăți din partea continentală, numită Koeloon, în 1898 au încheiat un tratat prin care li s-a acordat concesionarea pe 99 de ani a insulei și a  zonelor adiacente. Poziționat foarte bine pe traseul maritim ce transportă mărfuri spre Europa, a reușit să se reinventeze ajungând unul dintre cele mai mari centre financiare și economice din lume. După aproape un secol de dominație britanică, în 1997, a fost inapoiat Chinei.

              Dincolo de a fi o mare putere financiară, Hong Kong este un important centru cultural care găzduiește numeroase spectacole și expoziții internaționale. Această metropolă oferă o paletă largă de atracții turistice de la aglomeratul cartier Mong Kok cu miile de magazine și vibrantul China Town până la templele spectaculoase precum Wong Tai Sin, unde localnicii se roagă pentru noroc și sănătate. Situat în partea de vest a insulei Hong Kong, Vârful Victoria îți va oferi o panoramă asupra întregului oraș. Pe lângă viața agitată a metropolei, Hong Kong ascunde și frumusețile naturale precum plaje, insule retrase, dar și liniștea munților. Una din cele mai vizitate locuri este celebra insulă Lantau, veghiată de statuia "Giant Budha”. Se spune că pentru a înțelege originile acestei metropole orice turist trebuie să facă o plimbare cu tradiționala ambarcațiune numită „sampan” și să viziteze satul de pescari Aberdeen.Lăsați acest uimitor oraș să vă poarte pe străzile sale și să vă încânte cu o arhitectură deosebită ce îmbină elemente presărate cu istorie și tradiție, dar și multă inovație.


 
             Cum ajungi în Hong Kong?

 
 Cu pistele construite efectiv pe mare, Aeroportul Hong Kong Internațional este situat la 34 de km de insulă.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.