Home   /   Bilete-de-avion   /   Ibiza
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Ibiza – Insula viselor

             Situată în apropierea coastei de est a Spaniei, în arhipelagul Balear, se află spectaculoasa Ibiza, renumită pentru nopțile albe incendiare, locul care găzduiește cele mai libertine și nonconformiste petreceri house, trance și techno. De mai bine de trei decenii, celebrele cluburi de aici aduc DJ de renume atrăgând iubitorii de muzică electronică din întreaga lume. Splendoarea acestei insule este dată mai ales de peisajele sale naturale de neegalat, cele peste 50 de plaje deosebite scăldate de apa Mării Mediterane și orașele tradiționale în care bogata moștenire istorică și cultura sunt bine păstrate. Numită și "€œInsula Albă” datorită arhitecturii aparte, insula Ibiza este formată din cinci zone: San Antonio Abad, Santa Eulalia del Rio, San Jose, San Juan Bautista și capitala situată în sud-est, orașul Ibiza. Mulți artiști în căutarea libertății depline și a inspirației au fost cuceriți de frumusețea acestui colț de rai care din 1999, grație bogăției naturale și culturale, a intrat în patrimoniul UNESCO.

 

             Cartaginezii au fost primii care au stabilit aici o așezare în secolul al VII-lea i.e.n. numind-o Ibosim. Artefactele arheologice din acea vreme au demonstrat bogăția care a caracterizat acea perioadă. După căderea Imperiului Cartaginez a intrat sub dominație romană pentru cinci secole, ulterior fiind cucerită de vandali. Un secol mai târziu a fost ocupată pe rând de bizantini și mauri care au redenumit-o Yebisah, făcând parte din Taifa de Denia. În 1235 regele James Cuceritorul împreună cu armata sa creștină a cucerit insula în numele regatului catalan-aragonez. Un organism de autoguvernare a fost instaurat. În Evul Mediu insula a fost vizată de pirați, motiv pentru care au fost construite cetăți de apărare. În secolul al XVI-lea au fost ridicate turnuri de apărare împotriva invadatorilor, care au rezistat până în zilele noastre. După Războiul Spaniol de Succesiune, în secolul al XVIII-lea, toate privilegiile de guvernare ale Ibizei au fost suprimate de către Filip al V-lea. În anul 1984 a fost înfințat Comitetul Insular al Ibizei și Formenterei, astfel cele două insule depind administrativ de insulele Baleare însă în mare parte se autoguvernează. Din 1950 insula a cunoscut o dezvoltare puternică îndreptată spre turism, ajungând în topul destinațiilor din Spania.

 

             Magnetismul acestei insule este greu de imaginat, adunând aproape pe tot parcursul anului o mulțime de turiști cuceriți de atmosfera exotică, de renumele internațional pe care și l-a câștigat de „insula petrecerilor fără sfârșit” și de peisajele fabulose, plajele însorite și vestigiile în care se reflectă o istorie seculară. În nordul insulei aveți ocazia să vedeți o parte a Ibizei necosmetizată și încântătoare în care veți întâlni coline înverzite, livezi de măslini, migdali și smochini, plaje retrase și golfuri stâncoase. Capitala insulei, orașul-port Ibiza, păstrează farmecul vremurilor trecute mai ales în centrul vechi, numit Dalt Vila, care este străjuit de impunătoarele ziduri de apărare renascentiste. Poarta del Mar, principala intrare în fortăreață, are o arhitectură grandioasă fiind flancată de două statui în stil roman deasupra cărora se află un arc de intrare. O simplă plimbare pe străzile sale înguste vă va dezvălui multe despre istoria acestui loc. Vă recomandăm să vizitați câteva muzee interesante precum Muzeul de Artă Contemporană și Muzeul de Arheologie unde veți admira obiecte din preistorie până în perioada maurilor. În centrul orașului puteți vizita necropolele Puig des Molins, peste 3000 de morminte aparținând punilor, formate din camere de acces, bolte înalte sub pământ, și scări în formă de labirint care coboară spre monumentul funerar propriu zis. Cea mai apropiată plajă de orașul Ibiza este Talamanca așezată în jurul unui golf natural. Insula se mândrește cu unele dintre cele mai fabuloase plaje ale Mediteranei precum Playa del Bossa cu parcul său acvatic Aguamar și celebrele cluburi Space și Bora Bora sau stațiunea San Antonio, faimoasă pentru cel mai frumos apus de soare de pe insulă și pentru viața de noapte animată de cluburile Eden, Es Paradis și Cafe del Mar. Unul din locurile care o să vă ofere o imagine de neuitat este Cala da€™Hort  în fața căreia se află misterioasa stâncă Es Vedra despre care veți auzi cele mai ciudate și incitante povești.

 

          

             Cum ajungi în Ibiza?
 
 Aeroportul Ibiza se află la 7 km de capitală. De aici puteți lua taxiul sau autobuzul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.