Home   /   Bilete-de-avion   /   Innsbruck
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Innsbruck – Cel mai frumos basm european de iarnă

           Acest oraș austriac, aflat în inima munților Alpi, își datorează farmecul peisajelor ce par a fi desprinse dintr-un basm. Innsbruck este capitala provinciei Tirol, așezată în sud-vestul țării, un important centru universitar și una dintre cele mai apreciate destinații de iarnă, având pârtii recunoscute în întreaga lume. A fost gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă în 1964 și în 1976, evenimente care i-au adus notorietate și i-au dezvoltat potențialul turistic. Străjuit în nord de crestele alpilor, iar în sud de munții Tuxer și Stubai, acest oraș cucerește și prin încărcătura culturală și conservarea unor comori arhitecturale lăsate în urmă de o istorie tumultoasă. Innsbruck se întinde pe malurile rA¢ului Inn, de unde își și trage numele, și deține toate ingredientele pentru a oferi o vacanță de vis.

 
            Primele referințe despre acest loc apar în secolul al XII-lea. Fiind amplasat în zona care face legătură între nordul și sudul Europei s-a dezvoltat ca un important centru comercial. În 1429 este numit capitala provinciei Tirol și devine centru politic și cultural al continentului. În 1490 împăratul Maximilian I și-a mutat reședința în Innsbruck. În 1564 arhiducele de Austria, Ferdinand al II-lea, devine conducător al Tirolului. În această perioadă sunt ridicate castelul Ambras, Universitatea și Opera. În timpul războaielor napoleoniene, orașul este anexat Bavariei, aliați ai Franței, însă localnicii opun rezistență conduși de eroul Andreas Hofer și obțin victoria la Berg Isel. În 1938 Austria a fost anexată Germaniei, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial este puternic bombardat și suferă distrugeri importante. După terminarea războiului multe clădiri au fost refăcute și își recapătă frumusețea.

 
            Innsbruck reușește să fascineze atât iarna, cât și vara oferind pe lângă peisajele pitorești și posibilitatea de a cunoaște atmosfera destinsă a unui oraș medieval în care clădirile vechi ridicate în stil baroc, gotic și renascentist sunt armonizate perfect cu noile construcții. „Orasul vechi”, situat pe malul drept al râului Inn, oferă un farmec aparte Innsbruckului. Străduțele sale înguste și pietruite pline de case medievale lipite unele de altele te poartă departe în timp oferindu-ți o perspectivă unică asupra istoriei, tradițiilor și obiceiurilor vechi ale acestui loc. Este principala zonă de atracție, împânzit de magazine, cafenele și restaurante unde aveți ocazia să gustați din renumitele preparate tradiționale austriece iar clădirile vechi  care au rezistat în fața timpului impresionează prin arhitectura unică precum Turnul Orașului sau€“ Stadtturm, ridicat în secolul al XV-lea, care oferă o priveliște de excepție asupra împrejurimilor și  Acoperișul de Aur - Goldenes Dachl, simbolul orașului, construit în 1420 de Arhiducele Friedrich IV pentru suveranii tirolezi. Arhitectura sa îmbină stiulurile gotic și baroc iar acoperișul său este poleit cu aur. În afara orașului, spre sud, se află cel mai vechi muzeu al Europei, Castelul  Ambras.


            Istoria sa se întinde până în secolul X, însă două secole mai târziu a fost distrus complet și reconstruit în stil renascentist din dorința lui Ferdinand II. Această grandioasă fortăreață găzduiește colecțiile de armuri, cărți și opere de artă. Printre exponate puteți găsi obiecte exotice din fildeș, coral, corn de rinocer, dar și picturi semnate de Van Dyck, Lukas Cranach și Tizian. În Innsbruck sunt o mulțime de muzee, biserici și catedrale maiestuoase precum Catedrala Barocă Dom St. Jakob, Bazilica Wilten sau Muzeul Ferdinandeum care conține cea mai mare colecție de artă gotică din Austria. Este un oraș fascinant atât pentru iubitorii de cultură, artă și istorie, cât și pentru cei îndrăgostiți de natură și mai ales de sporturile de iarnă. Pe dealul împădurit Bergisel se află spectaculoasa pârtie de sărituri Bergisel Ski Jump. Din Turnul înalt de 47 de metri vă puteți bucura de o priveliște minunată aupra munților din jur. Aceasta este de asemenea, un loc cu încărcătură istorică, aici  s-a desfășurat bătălia din 1809 când eroul național Andreas Hofer a condus un grup de țărani tirolezi împotriva forțelor bavareze și franceze.  Pe pantele sudice ale Bergiselului se află Grădina Zoologică Alpina care adăpostește peste 2000 de animale care trăiesc în mod normal în zona Munților Alpi. Pentru cei pasionați de sporturile de iarnă, orașul vă pune la dispoziție cinci pârtii de ski, la standarde olimpice, iar la 40 de km distanță de Innsbruck se află ghețarul Stubal unde se poate skia în orice perioadă a anului.
 
 Cum ajungi în Innsburck?
 
 Innsbruck este deservit de aeroportul internațional Innsbruck Kranebitten. De aici până în centrul orașului puteți ajunge cu autobuzul sau taxiul.
 
 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.