Home   /   Bilete-de-avion   /   Jakarta
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Jakarta – Poarta către Indonezia

                 În nord-vestul insulei Java, la vărsarea fluviului Liwung în Golful Jakarta, se află  un oraș marcat de contraste puternice. Cei peste 30 de ani de continuă evoluție economică au schimbat o mare parte din aspectul său, transformându-l într-o metropolă modernă în care totul se dezvoltă pe verticală, cu zgârie nori impozanți, restaurante elegante, mall-uri imense, renumite instituții de cercetare, dar și organizații culturale. În contrast, în acest oraș puteți admira și arhitectura olandeză a clădirilor care au sfidat trecerea timpului și care reflectă o parte din istoria colonială a orașului. Farmecul aparte al locului este dat tocmai de îmbinarea modernului cu istoria și tradițiile vechi. O fascinație a orașului o constituie bărcile care plutesc agale, de unde se pot cumpără mirodenii sau tot felul de produse proaspete. Jakarta este capitala Indoneziei, centrul financiar, cultural și universitar al regiunii, un oraș care trebuie cunoscut la pas pentru a simți atmosfera asiatică deosebită.
 
                 Primele referințe despre acest loc apar în 397 în contextul regatelor hindu sundaneze. În acea vreme se numea Sunda Kelapa. În secolul al XVI-lea a fost cucerit de portughezi și ulterior de musulmanii din nord-estul Javei, care i-au schimbat numele în Jaya Karta a€“ Orașul Victoriei. Între anii 1619 și 1621 a intrat sub dominație olandeză și a fost redenumit Batavia. Aici a fost întemeiată  reședința autorităților coloniale olandeze ale Indiilor de Est. De-a lungul istoriei a fost cucerit de englezi și japonezi pentru o scurtă perioadă de timp, însă în 1945 a fost proclamată independența Indoneziei, iar în 1949 și-a reluat simbolic numele de Jaya Karta a€“ Jakarta  și a devenit capitala țării.

                 Jakarta este un oraș dinamic și oferă oportunitatea de a cunoaște unul dintre cele mai mari orașe asiatice cu o identitate aparte. Zona Kemang este înțesată de cafenele și restaurante tradiționale unde aveți ocazia să gustați din mâncarea indoneziană care este foarte asemănătoare cu cea asiatică, destul de picantă și având la bază orezul. În zona Ciputat (Jakarta de Sud) și șoseaua Surubaya (Jakarta Centrală) veți găsi o mulțime de magazine în care se vând materiale textile vechi, obiecte indoneziene antice din bronz, argint sau lemn și multe suveniruri. Viața culturală este animată de o mulțime de festivaluri și evenimente precum Festivalul Internațional de Film Jakarta și spectacolele de artă desfășurate în fiecare an la Gedung Kesenian Jakarta și Taman Ismail Marzuki în Jakarta Centrală.Orașul vechi, numit Kota Tua, are construcții care reflectă trecutul colonial precum biserica Gereja Sion care a fost ridicată în secolul al XVII-lea pentru prizonierii portughezi și câteva clădiri în stil clasic care oferă un aer medieval locului. În acest oraș aveți la dispoziție o mulțime de muzee care să vă povestească despre trecutul și cultura acestui loc precum Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă și Ceramică sau Muzeul Național, unul dintre cele mai frumase din Asia de Sud-Est, care găzduiește colecții de ceramică de artă hindu javaneză, etnografie, arhiologie și artă preistorică.În inima orașului, în Piața Merdeka, puteți admira inpunatorul Monument Național (Monas), un obelisc de marmură în vârful căruia se află o flacără aurită. Pentru a scăpa de agitația metropolei vă recomandăm să vă relaxați în Taman Impian Jaya Ancol, o zonă plină de verdeață unde vă puteți bucura de parcul de distracții numit Dunia Fantasi (Lumea fanteziei) și de asemena, aici aveți ocazia să vedeți specii interesante în Lumea Marină, tunelul care străbate un acvariu imens.
 
                 Cum ajungi în Jakarta?
 
 Orașul este deservit de Aeroportul Internațional Soekarno-Hatta. De aici puteți lua taxiul sau autobuzul.
 
 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.